Gå direkt till innehåll
Alumnibloggen: Asket

Blogginlägg -

Alumnibloggen: Asket

Mycket har hänt sedan vi deltog i höstens omgång av Venture Cup. På den tiden gick vi under namnet Umami Threads och hade inte mycket mer än en affärsplan och en ambitiös vision. Idag, drygt fyra månader efter regionfinalen, har vi bytt namn till ASKET och är endast en vecka från att lansera vår första produktlinje på Kickstarter.

Idén bakom ASKET föddes egentligen för länge sedan ur vår gemensamma irritation över att alltid falla mellan storlekar och ändåbetala orimliga summor pengar för enkla basplagg som inte håller i längden. För drygt ett år sedan började vi skissa påen affärsmodell byggd kring plagg av klassisk design men med ett unikt storlekssystem och en nytänkande distributionsmodell. Men trots vår övertygelse om att något såenkelt inte ska behöva vara såsvårt tog det tid att nåen punkt där vi båda var fullt bekväma i att riva våra jobberbjudanden och satsa helhjärtat påvår idé. Påsåsätt var Venture Cup och våra framgångar där avgörande dådet gav den bekräftelse vi behövde för att bestämma oss att definitivt omsätta planerna till verklighet.

Under resans gång har vi bytt namn, registrerat bolag, gått ihop med en kreativ byråi Stockholm, flyttat in i ett nytt kontor och tagit vår första produkt (en tidlös t-shirt) från skissbordet i Stockholm till produktionsgolvet i Portugal. Allt detta har dessutom skett vid sidan av jobb och studier, geografiskt utspridda mellan Stockholm, Köln, Barcelona och Porto. En logistisk utmaning minst sagt, men vi insåg att det aldrig skulle finnas ett perfekt tillfälle att starta. Till slut får man helt enkelt fåsaker och ting att gåihop bäst man kan. Med några av de tuffaste månaderna bakom oss är det ocksåuppenbart att det hade varit omöjligt att fåallt att gåihop om det inte vore för att vi haft turen att omge oss med extremt duktiga och förstående människor.

Trots klädindustrins enorma tillväxt online ser vi egentligen bara en rak kopia av den fysiska modellen. Som kund tvingas man fortfarande välja mellan att följa slit-och-släng dynamiken eller hänge sig till mode-elitism - båda tvåett uttryck för ett förlegat och osunt konsumtionsmönster. Genom att exploatera e-handelns möjligheter till fullo hoppas vi kunna bryta detta mönster och erbjuda ett alternativ som möter dagens allt större krav påtransparens och hållbarhet längs hela värdekedjan.

Nu återstår dock den viktigaste och mest spännande etappen. Ännu har vi inte bevisat något och det är först när vi får feedback från våra kunder vi verkligen vet om vi är pårätt väg. Vi vänder oss därför direkt till våra kunder via crowd funding för att samla de 100 000 kronor vi behöver för att kunna lägga vår första order. Den 15e April lanserar vi alltsåASKET påKickstarter - det innebär att även du kan vara med och stödja vår fortsatta resa!

För mer information hör av dig till:

Jakob Dworsky

jakob@asketsthlm.com

eller

August Bard Bringéus

august@asketsthlm.com

www.asketsthlm.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt