Gå direkt till innehåll
Alumnibloggen: Mina Tjänster

Blogginlägg -

Alumnibloggen: Mina Tjänster

Knappt ett år har gått sedan vi stod som finalister och till slut även vinnare i vår kategori, Venture Cup våren 2014. Endast 11 månader sedan, men det känns som en evighet – så mycket har hänt!

VC-segern var en raketstart på ett makalöst år. UF till AB-stipendiet, finalister i Business Challenge, Finalister i Drivhusets entreprenörskapspris och en massa annat, för att inte nämna det ovärderliga team som fram tills idag har skapats!

Den 23 mars 2015 fick vi, efter många hektiska utvecklingstimmar, till en väldigt grundläggande beta-version som vi kunde presentera öppet i samband med att vårt deltagande i Draknästet sändes på TV. När programmet sänts fick vi även en hel drös tidningsartiklar och rolig uppmärksamhet, något som resulterade i över 800 användare och 10 000 unika besökare första veckan, det var mer än det dubbla sett till våra mål!

Nu har vi massa feedback och input att ta till oss av, tjänsten är trots allt så pass bred att vi har en rejäl utmaning i att fokusera och prioritera rätt saker.

Vi tror inte att Rom byggdes på en dag, Rom byggdes av människor i samarbete, tillsammans. På samma sätt vill vi alltid ha mer feedback och mer bra folk runt oss när vi bygger Mina Tjänster! Gammal som ung, man som kvinna, optimist som pessimist, titta in och ge oss dina synpunkter! www.minatjänster.se

Om jag då ska ge er några tips för att starta och komma igång med entreprenörskap… Jag själv har någon lätt bokstavskombination och en extrem vinnarskalle. Att misslyckas är inte ett alternativ och det finns inga nej, bara ”kanske” eller eventuellt ett ”senare”. Inte heller omöjliga saker existerar, det finns bara olika storlekar på utmaningen! Sen kan du lita på att segern smakar bättre desto större berg du lyckas bestiga. Det kanske kan återspeglas i det faktum att vi som ungt startup redan har samarbeten med partners som Tele2, Microsoft och Telge Energi. Hur? Våga knacka på och var beredd på att sparka in de dörrar och de tvivel som garanterat kommer rada upp sig längs vägen.

Rätt folk, både i och runt teamet. Självklart även runt dig i det privata! Saker händer när bra människor möts, så se till att möta människor! Och för sjutton, släng ut de personer i ditt liv som inte ger dig något!

Att kunna sin retorik har vart en fördel för oss, jag tror aldrig att man blir fullärd i konsten att tala men att nå en nivå över medel kommer hjälpa mycket! I början måste du få allt från finansiärer, potentiella kollegor och rådgivare att tro på dig och din idé, träna träna träna! Alla kan lära sig tala, och så länge du brinner för din idé kommer glöden i ögonen förstärka allt du säger!

/Joakim Sjöblom, VD & Grundare, Mina Tjänster Sverige AB 


Bild: Jonas Karles (t.v.) och Joakim Sjöblom (t.h.). 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt