Gå direkt till innehåll
Alumnibloggen: Nicofree AB

Blogginlägg -

Alumnibloggen: Nicofree AB

Nicofree AB & Choice – det nikotinfria valet!

Idén föddes redan under slutet av 1990-talet, under min andra graviditet. Jag hade väl testat det mesta som gick att uppbringa då för att bli av med mitt nikotinberoende men inte hittat något klockrent. Jag hade startat mitt första bolag, en liten reklambyrå, och tyckte att jag hade en bra ny produktidé. När jag ringde de stora drakarna var de måttligt intresserade, de skulle väl aldrig göra nikotinfritt snus!

Jag hand gjorde mina egna prillor för mitt eget husbehov och bjöd vänner på det. Detta spred sig och fler frågade om jag kunde producera. Så jag la reklambyrån vilande och jobbade kvällstid. På dagarna hade jag kontakt med maskintillverkare, pappersleverantörer etc. Sakta så började det formas en affärsidé med en liten budget och jag fundera över hur i hela friden jag skulle kunna sy ihop allt.

Jag träffade en rådgivare på Almi som tyckte att affärsidén skulle vara med i Venture Cup och tävla. Sagt och gjort, och det var ju lyckat eftersom vi vann 2003. Vinstpengarna gick rätt in i ett redan startat bolag som verkligen hade behov av varje krona in just då. 

Hur har det gått då? 
Ja, gillar man att åka berg & dalbana i väldigt hög fart så kan man väl likna dessa år vid det. Jag har fått en enorm erfarenhet. Det som jag minns som roligast är väl när min egen produkt låg på hyllan i affären här hemma i den byn som jag själv bor i, det kändes oerhört stort. Både på grund av att jag faktiskt hade uppfunnit produkten och bestämt hur den skulle se ut och marknadsföras.

Att jag vågade trycka på startknappen och investera flera miljoner och behålla min starka tro på att min produkt faktiskt hade en marknad är något jag tar med mig. Om jag hade mer luft under vingarna idag så skulle jag göra om och göra samma resa, men på ett bättre och mer genomtänkt sätt och med andra produkter. Det som ska driva en framåt är att det ska vara kul, utvecklande och lönsamt. Jag är en helt vanlig arbetartjej men med en livlig fantasi och mycket ork.

/Anneli Hellström 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt