Gå direkt till innehåll
Alumnibloggen: Stockholm Cooling

Blogginlägg -

Alumnibloggen: Stockholm Cooling

Rädda entreprenörer får aldrig kyla varma skyskrapor!

Stockholm Cooling använder teknik framtagen för energibesparing inom uppvärmning av hus till att kyla ner skyskrapor i varma länder. Stockholm Cooling utsågs både till vinnare i Miljö & Energi och till totalvinnare i Venture Cup Öst hösten 2014.

Klockan är 23:00 och jag sätter mig framför datorn för att skriva en ansökan om offentligt stöd för att få testa vår utrustning tillsammans med ett forskarlag som vi kommit i kontakt med efter att vi vann i december.

Vinsten i Venture Cup har öppnat en hel del dörrar men den har framför allt breddat vår horisont. Egentligen är det nog inte så mycket som har ändrats men vetskapen att ett antal oberoende experter (juryn) tror på oss gör att vi nu vågar tro på att det här kommer att bli mer än en plan och då man vågar höja blicken så finns det plötsligt andra möjligheter och utmaningar som vi inte såg förut.

För några månader sedan brottades vi med hur vi skulle få fram femtio tusen kronor för att åka och träffa kunder, nu brottas vi med hur vi ska få fram etthundrafemtio miljoner kronor för att köpa en av våra leverantörer.

Vår största utmaning nu är att skynda långsamt, hur går vi framåt utan att bränna alla resurser på en gång? Nästa vecka åker jag till Miami för att träffa en potentiell kund och huvudet surrar av funderingar, som hur mycket måste man testa innan man kan börja leverera? Hur mycket tål kunderna att vara försökskaniner för att få en bättre produkt?

Det finns nog inga enkla svar på de frågorna och med säkerhet kommer vi aldrig att kunna sitta tryggt hemma och räkna ut var gränsen går. Vi har bestämt oss för att ta det här så långt vi kan och då gäller det att flytta fram sina gränser och att lämna sin komfort-zon - rädda entreprenörer får aldrig kyla varma skyskrapor!

Tobias Fridman

Stockholm Cooling

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt