Gå direkt till innehåll
Alumnibloggen: Swedish Algae Factory

Blogginlägg -

Alumnibloggen: Swedish Algae Factory

Vet du att var femte livsuppehållande andetag du tar kommer från en kiselalg? Nästan fem timmar av allt syre du andas in under en dag. Det är från dessa organismer som en del av olje-, kol-, fosfor- och kiselreserverna vi idag nyttjar för att skapa energi, gödningsmedel och andra basråvaror i vårt samhälle kommer ifrån. Swedish Algae Factory skapar möjligheter att gå ifrån en användning av dessa ändliga fossila reserver mot en produktion av dessa basråvaror från odlade alger. Odlade alger absorberar till skillnad från fossila alger koldioxid, kväve och fosfor i sin tillväxt. Ämnen som släpps ut i överskott i vårt samhälle idag och associeras med den globala uppvärmningen och övergödningen.

Med dessa kiselalger renar vi vatten, producerar biobaserad råolja, gödningsmedel och nanoporöst kisel som kan användas i ett flertal industriella tillämpningar. Genom att skapa flera intäktsströmmar från vårt levande utsläppsabsorberande biomaterial kan vi konkurrera mot stela endimensionella utsläppsintensiva produkter.

Entreprenörskap handlar för mig om att skapa möjligheter där det finns problem. Att ta sig an ett problem och försöka skapa en lösning som etableras och används i samhället.

Som entreprenör hamnar du ofta i situationer där allting inte riktigt sker som du hade tänkt och du måste ta beslut och göra vägval när du inte känner dig riktigt bekväm i situationen. Detta kan ofta leda till en del frustration och förvirring. Vad jag framförallt har lärt mig under min tid som entreprenör är att det är när den här frustrationen och förvirringen uppkommer och du lyckas hitta ett sätt att hantera den och röra dig framåt som du i de flesta fall på allvar skapar något innovativt och din lösning tar ett steg närmre marknaden.

Så omfamna frustrationen och förvirringen, det är ofta ett tecken på att du är på väg att skapa något unikt. Visst bör man vara observant så att frustrationen och förvirringen inte är ett tecken på att man är helt fel ute av olika anledningar. Lita på din magkänsla, men läs aktivt av och utvärdera signaler från marknaden. Vad som än händer med din affärsidé kommer du under din entreprenörsresa lära dig extremt mycket om hur du skapar en lösning på ett problem. En lösning som kan förändra och förhoppningsvis förbättra samhället runt omkring dig.

/Sofie Allert, Swedish Algae Factory

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt