Gå direkt till innehåll
Av barn och dårar får man höra sanningen (och av Venture Cup)

Blogginlägg -

Av barn och dårar får man höra sanningen (och av Venture Cup)

Det kan vara skrämmande att tävla i Venture Cup. Genom åren har vi träffat väldigt många entreprenörer och för många är ens företag eller blivande företag mer än bara ett arbete, det är ens dröm. 

Man bär sin dröm som man bär ett barn – man fostrar, omhuldar och skänker den all sin tid. Vissa är fullständigt övertygade om deras affärsidés förträfflighet och de kan ha fullständigt rätt. Andra är fullständigt övertygade om sin egen bristande förmåga och de kan ha fullständigt fel.

Oavsett om du bär på självförtroende eller är osäker så kan vi hjälpa dig. Visst kan det kännas skrämmande att utelämna sig själv inför andras granskning och bedömning, kännas som att vi angriper ditt hjärtebarn, skakar om barnvagnen den vilar i, mäter, väger och har åsikter om utseende och symmetri.

Klart man kan bli förbannad, klart man kanske vill undvika den situationen. Ditt barn har det bra där det är nu, i tanken. I tanken är den en framtida succé, i verkligheten vet du inte, ännu.

Venture Cup kommer aldrig ta ditt barn ifrån dig, aldrig omyndigförklara ditt föräldraskap. Vi kommer dock berätta för dig vad vi anser är god barnuppfostran. Detta kommer vi göra på ett sätt som gör att du kan bära vidare ditt barn, men kanske har hon numera en vagn med inbyggd surfplatta eller så måste hon lära sig prata lite bättre innan hon är mogen för Venture Cup.

Vi uppmanar till entreprenörskap och alla affärsidéer vi tar emot behandlas med respekt och med konstruktiv feedback.

Sanningen kan göra ont, men vår sanning är endast till för att föra dig framåt, inte för att skjuta ner dina drömmar. Att få höra att din idé inte riktigt räcker till för att vinna Venture Cup är aldrig roligt. Först och främst ska du veta att det är oerhört skarp konkurrens och ett gott råd är att alltid lyssna till råd. Värdera dom som du vill, men lyssna på vad kunder, rådgivare eller till och med feedbacken från Venture Cup säger. 

Finns det något du kan göra annorlunda, har vi missförstått hela din idé? Kanske behöver du finslipa din pitch så att den är ännu tydligare. Oavsett vilket, vi är inte här för att stoppa dig vi försöker hjälpa dig på vägen och ibland, för att komma framåt, kan det vara så att man får stanna upp en kort stund och avväga möjligheterna noga innan man går vidare.

Så hoppa över tvivlen och testa, vi lovar ni blir inte besvikna!


Jonas Lundh,

Marknads- & Evenemangsansvarig
Venture Cup Syd 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt