Gå direkt till innehåll
Affärsidén Content Central som kommer underlätta för journalister och media är vinnare i Creative Business Cup

Nyhet -

Affärsidén Content Central som kommer underlätta för journalister och media är vinnare i Creative Business Cup

Creative Buisness Cup är en global tävling för kreativa näringar och varje år utser man världens bästa entreprenör inom denna bransch. Den svenska vinnaren blev  Content Central som skall vara navet mellan media och frilandsjournalister. Grundaren Joachim Ljungquist kom på idén då han arbetade som redaktör på en tidning och satt ofta i situationen att det var tre timmar kvar till tryck och han saknade flera sidor redaktionellt material. Idén om en innehållsbank som gynnade både journalister och media växte sig starkare och hur det skulle kunna se ut och fungera har successivt vuxit fram i Joachims huvud på löpturer, sena kvällar etc. Vid årsskiftet kändes tiden mogen att faktiskt realisera idén, inte minst då Joachim såg en fantastisk timing med tanke på att tidningar just nu tvingas säga upp journalister samtidigt som behovet av material är stort.
- Jag gjorde en marknadsundersökning där jag frågade journalister om det finns ett behov av min tilltänka tjänst och de svarade JA. När journalister skriver ja med versaler då menar de ja, säger Joachim Ljungquist.  

Priset delades ut på Venture Cups Sverigefinal i Malmö nu i eftermiddags. Venture Cup gick i våras in i ett samarbete med Creative Business Cup genom att bli den svenska prisleverantörer. Av alla som lämnat in till Venture Cups tävling så screenades de bästa inom kreativa och kreativa näringar ut till juryn för CBC. Conten Central går nu vidare till den globala tävling som äger rum i Köpenhamn i november. Juryns motivering till vinsten var följande:
Ibland nås man av något som känns självklart, en efterlängtad tjänst som fyller ett stort behov på marknaden den riktar sig mot. Idén ger en ny typ av affärsmodell i en bransch som behöver det. Tjänsten ger en mångfald och bredd i innehållsleverans och kommer att förändra marknaden för de aktörer som ska fylla den med innehåll.

Läs mer om evenemanget och den svenska juryn här: http://venturecup.se/sverigefinalen/dagen/cbc/

Frågor?

Kontakta Marie-Louise Lövgren, regionchef Venture Cup Syd
marie-louise.lovgren@venturecup.se
070-816 87 26

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt