Gå direkt till innehåll
Klara Holmén & Miguel Estruch Soler
Klara Holmén & Miguel Estruch Soler

Nyhet -

​Affärsidén som utmanar de giftiga båtbottenfärgerna

Vi är idag väl medvetna om alla miljöutmaningar vi står inför, men något som gått många förbi är hur dåligt våra sjöar och hav mår dels på grund av användningen av giftiga båtbottenfärger. Detta har BoteK lösningen på då de har tagit fram ett miljövänligt alternativ till alla båtägare, berättar Klara Holmen, en av grundarna till BoteK, som nu kvalificerats sig till Venture Cups topp 20-lista.

Båtbottenfärg används på båtskrov då organismer som havstulpaner och alger gärna växer på båtskrov, vilket medför stora problem för båtägarna. Det finns redan idag många olika båtbottenfärger – men de allra flesta är giftiga eller ineffektiva. BoteK har med hjälp av forskare tagit fram en substans som kan appliceras på båtskrovet för att skapa ett ytskikt där organismerna har svårt att fästa. På så vis förhindras påväxt av havstulpaner och alger.

Teamet bakom BoteK består av studenterna Klara Holmén och Miguel Estruch Soler som båda läser på Chalmers i nuläget. Deras idé har blivit utvald till Venture Cups nationella topp 20 lista och såg tävlingen som en bra chans att få input på sin idé.

– Vi såg Venture Cup som ett perfekt sätt för oss att samla input på vår idé från såväl experter som allmänheten, men även för att se vad den generella åsikten är angående giftfria båtbottenfärger, säger Klara Holmén

FAKTARUTA

Idé: Botek
Team: Klara Holmén och Miguel Estruch Soler studerar båda på Chalmers School of Entrepreneurship.
Ort: Göteborg

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla idéer på Venture Cups Topp 20-lista: http://www.venturecup.se/top20/

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll