Gå direkt till innehåll
Isabella Borrego. Fotograf: Louise Nordahl
Isabella Borrego. Fotograf: Louise Nordahl

Nyhet -

Bättre koncentration i klassrummet med Tidioo

Mobilens vara eller icke vara i klassrummet är en omdiskuterad fråga. Tidioo, en affärsidé på Venture Cups lista över de topp 20-bästa ideerna i höstens tävling, är övertygade om att mobilen kan vara med i klassrummet utan att försumma koncentrationen.

Appen Tidioo är ett pedagogiskt verktyg som riktar sig mot grund- och gymnasieskolor. Tidioo syftar till att öka koncentration och lärande under lektionstid, genom förbättrad användning av digitala hjälpmedel.

Inspirationen till appen fick Isabella Borrego, grundare av Tidioo, efter att ha studerat sitt yngre syskon och dess användning av mobiltelefon och surfplatta. Istället för att tekniken ska gå ut över skolan och lärandet väcktes en idé om hur man bättre kunde integrera digitala hjälpmedel i ungdomars vardag.

För att lyckas integrera digitaliseringen utan att kompromissa med koncentration och lärande måste det finnas nyanserade sätt att hantera de svårigheter som uppstår. Jag tror och hoppas att Tidioo kan skapa stor nytta för våra barn och ungdomar, men även för vår lärarkår som gör ett fantastiskt arbete, säger Isabella Borrego.

Många talar idag om mobilförbud i klassrummen men efter en större intervjuundersökning tillsammans med lärare och rektorer på 55 gymnasieskolor visar det sig att lärarkåren är öppen för och önskar andra lösningar än att förbjuda mobiltelefoner.

Idé: Tidioo
Team: Isabella Borrego
Universitet: Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet
Boendeort: Göteborg

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll