Gå direkt till innehåll
Tävlingsbidraget Equalify. Foto: Johanna Herbst
Tävlingsbidraget Equalify. Foto: Johanna Herbst

Nyhet -

Deras plugin ska skapa en ny rekryteringsnorm

Barndomsvännerna från Biskopsgården tröttnade på att höra berättelser om vänner som bytte namn för att få en jobbintervju. Istället tog de saken i egna händer och skapade ett plugin med potential att skapa en ny, mer jämställd och inkluderande rekryteringsnorm.

Mångfald och jämställdhet är ett ständigt samtalsämne inte minst inom rekrytering och allt viktigare lär arbetet som görs inom området bli framtiden då vi går emot ett mer mångkulturellt samhälle. Equalifys plugin kan installeras i alla befintliga rekryteringssystem som företag använder sig av idag. Startupen har därmed potential att skapa en ny norm inom rekryteringsprocessen då det automatiskt avidentifierar ansökningar från ord och bilder gällande namn, ålder, kön och etnicitet.

Vår vision är att säkerhetställa att det i framtiden finns en rekryteringsnorm som skapar mångfald samtidigt som den är jämställd och inkluderande.” – Isaiah Piamonte, medgrundare

Equalify är teamets första företag och de hoppas nu på vinst i Venture Cup Västs regionfinal eftersom detta skulle ge dem resurser till att installera fler system och på så vis hjälpa fler företag. Deras plan är att i framtiden etablera sig i hela Skandinavien.

FAKTARUTA

Idé: Equalify

Team: Alexandra Stockman, Dino Segetalo, Isaiah Piamonte läser vid Högskolan i Borås, Jared Piamonte, Mikael Markai, Stevfan Lekovic

Ort: Göteborg

Läs mer om tävlingen här: venturecup.se

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups: http://www.venturecup.se/nominees/

Ämnen

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll