Gå direkt till innehåll
Bättre måltider – ett gemensamt mål

Nyhet -

Bättre måltider – ett gemensamt mål

Carl-Henrik Sundström vill förändra människors matvanor och göra lunchen mer hållbar, sund, näringsrik och mer social. Att dela lunch och äta sundare låter som något väldigt enkelt, men det är mekanismerna bakom som fascinerar Carl-Henrik och är ursprunget till hans idé, Shared Cooking Community.

Han har bott större delen av sitt liv utomlands, i Monaco och studerat i Schweiz, men det var under sin studietid på Lunds universitet och Sten K Johnsons Centre for Entreprenuership som idén till delade måltider uppstod.

– ”The Gap” intresserar mig oerhört. Vi förstår rent intellektuellt men handlar ändå på annat vis, säger Carl-Henrik. Det han syftar på är glappet mellan intellektet och handlande.

”The Gap” och att förändra människors negativa beteende är det som driver Carl-Henrik.

Shared Cooking ska förbättra dina matvanor, spara dig tid och pengar genom delade hemlagade måltider på t.ex. universitetet eller arbetsplatser. Upplägget är enkelt: en grupp om 5 går ihop och får en veckodag var där man ansvarar för matlagningen till hela gruppen, 1 matlagningstillfälle ger en 4 måltider tillbaka. Samordningen sker via en app.

Upplevelsen av Venture Cup ser han som väldigt positiv:
– Det ger mig så klart mer självförtroende. Idén har bedömts av experter och jag älskar att lära mig, att få vara nyfiken och utvecklas.

Nästa steg för Shared Cooking är att skala upp. Idén har testats bland studenterna på Lunds universitet med gott resultat.
 Nu har vi “proof of concept” och en MVP.

FAKTARUTA

Idé: Shared Cooking Community
Team: Carl-Henrik Sundström, student vid Sten K Johnson Centre for Entrepreneurship, Lunds universitet

Du kan se alla vinnande idéer på Venture Cup Top 20 Ideas här

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll