Gå direkt till innehåll
Moa Gurbuzer, grundare MRG Wines
Moa Gurbuzer, grundare MRG Wines

Nyhet -

Entreprenören som vill förändra normen kring alkohol

Den prisade entreprenören Moa Gurbuzer grundare av MRG Wines ingår ett samarbete med Venture Cup Väst. Moa grundade företaget år 2013 med målet att förändra beteenden och dagens existerande norm kring vad som anses normalt när det kommer till alkohol.

MRG Wines är ett exklusivt vinhus som producerar och distribuerar alkoholfria viner av högsta kvalitet. Vinerna tillverkas genom en patenterad avalkoholiserings process. Som många andra entreprenörer såg Moa Gurbuzer ett problem i vardagen som hon ville göra något åt. MRG Wines vision är att göra alkoholfria drycker av högsta kvalitet, bli mer tillgängliga och en naturlig del i vardagen. De vill förändra existerande åsikter och normer kring alkoholfria drycker.

Jag vill att människor ska få frågan om de vill ha med eller utan alkohol? Precis som du får när du ska dricka en kopp kaffe – Vill du ha kaffe med eller utan mjölk?, säger Moa Gurbuzer.

Moa Gurbuzer är i grunden socionom, har tidigare arbetat som familjeterapeut och såg konsekvenser av överdriven alkoholkonsumtion. Framför allt när det kom till barn och kvinnor och hur de behandlades, Moa ville på så sätt göra skillnad. Inför lanseringen 2013 inledde de ett samarbete med Richard Juhlin som också dryckerna döptes efter. I år serverades vinet på Nobelfesten både i Sverige och Norge. Moa har blivit utnämnd till Årets Nybyggare år 2016 och fick pris av kungen, likaså har hon fått pris samt stipendium från Familjen Knut och Ragnvi Jacobsens stiftelse.

MRG Wines ser Venture Cup som en viktig plattform för framtida entreprenörer och det blir därför extra relevant för Moa och hennes team att stötta en organisation som skapar förutsättningar för fler viktiga affärsidéer att förverkligas. MRG Wines kommer att dela ut priser till samtliga vinnare i tävlingarna STARTUP och IDEA. 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt