Gå direkt till innehåll
Next Period vann priset Game Changer. Fotograf: Mathilda Thudin
Next Period vann priset Game Changer. Fotograf: Mathilda Thudin

Nyhet -

Femtech-bolag hyllades i Venture Cups Sverigefinal

Under torsdagskvällen tog startup-företaget Next Period från Norrköping hem priset Game Changer på Venture Cups Sverigefinal. Målet är att öka kvinnors hälsa och självständighet samtidigt som de skapar en ekonomisk tillväxt. Detta med en ny hållbar produkt för kvinnor i både hög och låglöneländer.

Idag har 800 miljoner kvinnor mens. 1 miljard kvinnor har inte tillgång till mensskydd. Detta problem ska Next Period lösa.

Deras lösning är ett helt nytt grepp. Produkten kommer spara pengar och lidande på en global nivå och är en riktig game changer, säger Arash Gilian, medgrundare och Vice President för Viva Media Group samt jurymedlem i årets jury.

Teamet är tvärvetenskapligt, med kompetens inom inom teknik, hälsa, kommunikation och marknad. Idén kom i samband med att grundaren Louise Berg arbetade med en internationell dokumentärfilm om mens. Under arbetets gång förstod hon hur stor tabun kring mens är.

I vissa delar av världen stannar kvinnor hemma från jobbet pga mens, eftersom de inte har tillräckligt bra mensskydd, detta skapar ett stort intäktsbortfall, berättar Louise. I och med min research inför filmen insåg jag vikten och behovet av ett nytt mensskydd, fortsätter hon.

Vinsten i Venture Cup betyder att de nu är 50 000 kronor rikare. Dessutom har de nu fått mycket hjälp framåt. Nästa steg är att färdigställa prototypen och påbörja försäljningen. Marknaden är både nationell och internationell.

Vi vill börja med produktion för den skandinaviska marknaden. Därefter kommer vi exportera hela lösningen utomlands. Detta kommer möjliggöra ny arbetskraft vilket inte en färdig produkt gör på samma sätt, säger Helena Halonen som är forskare och en del i teamet Next Period.

FAKTA
Startup: Next Period
Team: Louise Berg, Helena Halonen & Hjalmar Granberg
Pris: Game Changer 2017
Ort: Norrköping, Stockholm

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Therese Olsson

Therese Olsson

Presskontakt VD/CEO Nationellt 076 895 87 13

Relaterat innehåll