Gå direkt till innehåll
Gå Vegetariskt - Sofie Bly är svensk hållbar modedesign på frammarsch

Nyhet -

Gå Vegetariskt - Sofie Bly är svensk hållbar modedesign på frammarsch

Sofie Bly Shoes & Accessories är ett av 12 startups som tävlar på regionfinalen av den prestigefyllda tävlingen Venture Cup den 18 maj i Malmö. Sofie Bly Shoes and Accessories representerar svensk innovativ modedesign, och säljer vegetariska skor och accessoarer i klassisk feminin stil av hög kvalité. Samtliga produkter produceras till 100% inom Europa.

Hållbarhet är högaktuellt inom modeindustrin och från Skånes nordvästra hörn återfinns entreprenörerna och designern bakom varumärket Sofie Bly, närmare bestämt i Höganäs.

Sofia Bonde och Sofie Bly möttes hösten 2016 på Magasin 36 i Höganäs. Till en början delade de endast kontor vissa dagar när Sofia inte var på jobb i Stockholm, men efter ett litet tag kom de på att de skulle starta ett hållbart modebolag tillsammans. Både Sofie och Sofia brinner för hållbara produkter och värnar miljön, dessutom har de en förkärlek till skor och klackar! 

Sofie har en bakgrund som modedesigner i Italien samt chefssko-designer hos Ilse Jacobsen i Danmark och hade sedan ett par år startat ett eget designmärke vid namn Sofie Bly AB, men bolaget hade svårt att lyfta och nådde ingen större försäljning. Sofia hade en bakgrund inom TV-produktion och erfarenhet kring projektledning, storytelling, marknadsföring. 

De insåg snabbt att de hade samma grundvärderingar när det gäller hållbarhet och samma passion för mode, men olika kompetens och att de skulle kunna komplettera varandra på ett bra sätt. I mars 2017 grundades deras nya gemensamma bolag Sofie Bly Shoes and Accessories AB med fokus på svensk premium design i en feminin stil i i hållbara och vegetariska material!

 Den vegetariska marknaden växer för varje år och många kvinnor vill inte bara äta vegetariskt utan även klä sig vegetariskt, vilket Sofie Bly Shoes and Accessories erbjuder. Sofie Bly Shoes and Accessories fyller ett hål på marknaden och är unika i Sverige inom premiumsegmentet, genom att vi erbjuder 100% djurfria kvalitétsprodukter i nya hållbara material så som organisk bomull, återvunnen denim, samt plantläder. Plantläder består bland annat av överblivna växt- spannmålsprodukter och är ett fantastiskt och mycket slitstarkt läder, och ett bra alternativ till läder från nötindustrin. Plantläder håller dessutom sin passform längre, är vattenavvisande, samt andas och är ekologiskt nedbrytbart till skillnad från billigt syntetläder.

Det var efter att de läst en artikel om tävlingen i Breakit som de valde att deltaga i Venture Cup och nu står man alltså som finalister, men planerna för framtiden är redan utstakad:

"Under år 2017 har vi som mål att växa och bli kända inom Sverige, samt att ha en omsättning på 2,5 miljoner. Långsiktigt, har vi som mål, att börja titta på fler marknader, exempelvis Danmark, Norge, England och USA samt övriga intressanta länder. Vi vill växa sakta med säkert." Berättar entreprenörsduon.

FAKTARUTA

  • Idé: Sofie Bly Shoes & Accessories
  • Team: Sofie Bly & Sofia Bonde
  • Ort: Höganäs

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll