Gå direkt till innehåll
Jacob Holmén, Kara Ikaneng & Sten Li. Fotograf: Sara Elg
Jacob Holmén, Kara Ikaneng & Sten Li. Fotograf: Sara Elg

Nyhet -

Gamers kan nu bli bättre med hjälp av AI

E-sport växer ständigt och det finns ett behov bland gamers att på ett smart och tidseffektivt sätt kunna analysera sitt spel. Fram tills nu har det inte funnits någon lösning. Med hjälp av artificial intelligence analyserar Strintagi spelhistorik och de är nu med på Venture Cups lista över de 20 bästa idéerna i tävlingen IDEA.

I dagens gaming community spenderas mycket tid på att analysera sitt spel, med dagens lösning tar det tre gånger så lång tid att analysera sitt spelande som att faktiskt spela det. Strintagi erbjuder en tjänst som hjälper gamers att bli bättre på sitt spel. Gamers kan ladda upp en repris på sin spelomgång och med hjälp av AI få feedback samt rekommendationer om hur de ska förbättra sitt spel.

Om ett par år är vi förhoppningsvis det självklara valet för gamers som vill förbättra sina färdigheter, säger Sten Li en av medgrundarna till Strintagi.

Med hjälp av Strintagi kan spelarna välja att få feedback på sitt spel dagligen eller månadsvis beroende på vilken prenumeration de använder. Strintagi kan i dagsläget användas av de som spelar Counter Strike men kommer att utvecklas för andra spel framöver.

Idé: Strintagi
Team: Jacob Holmén, Kara Ikaneng & Sten Li
Universitet: Chalmers Tekniska Högskola
Boendeort: Göteborg

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll