Gå direkt till innehåll
Gammalt mode är ny idé

Nyhet -

Gammalt mode är ny idé

Instagram-kontot blev startskottet för Leo Wallins affärsidé, ett modemagasin med fokus på Vintage. För ungefär två år sedan startade Leo Wallin från Malmö Instagram-kontot VintageMags. Innehållet var bilder från historiskt viktiga och banbrytande händelser inom modebranschen.

– Sedan tonåren har jag haft ett genuint intresse för mode, berättar Leo.

Responsen man fick på Instagram var enorm, ikoner inom branschen som Peter Lindbergh, Inez and Vinoodh, Cindy Crawford och Candice Swanepoel, gillade, delade och kommenterade inläggen.

Instagram bevisade att intresset för konceptet är stort och nu är Vintage Magazine på allvar på väg att bli ett fullfjädrat magasin med rådgivning och intervjuer inom branschen samt legendariska fotosessioner med plagg som funkar lika bra idag som för 30 år sedan.

Mycket arbete väntar framöver:
– Vi börjar titta på allt material som samlats in, artiklar, fotografering, intervjuer, skaffa mer kontakt med industrin och skapa samarbeten.

Om Instagramkontot gav ett kvitto på intresset, gav medverkan i Venture Cup ett annat, att konceptet kan fungera som affärsidé:

– Jag har fått mycket värdefull feedback och konkreta förslag från erfarna profiler i entreprenörsvärlden. Ett väldigt roligt sammanhang att vara del av.

– Vi bryr oss mer om vad vi konsumerar, och vi vill konsumera hållbart. Tidningsidén lyfter hur man tänker hållbart när man bygger upp sin garderob, svarar Leo på frågan om varför just hans idé är en av vinnarna.

FAKTARUTA
Namn på idén: Vintage Magazine
Team: Leo Wallin
Ort: Malmö

Du kan se alla vinnande idéer på Venture Cup Top 20 Ideas här

Ämnen

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll