Gå direkt till innehåll
Teamet bakom Gardenize, från vänster Jenny Rydebrink, Magnus Janemyr & Jessica Lyon. Fotograf: Emmy Jonsson
Teamet bakom Gardenize, från vänster Jenny Rydebrink, Magnus Janemyr & Jessica Lyon. Fotograf: Emmy Jonsson

Nyhet -

​Gardenize-appen som blir din högra hand i trädgården

Intresset för trädgård och odling är en starkt växande trend hos unga männinskor idag. Appen Gardenize som hjälper odlare att få kontroll på sina grödor, vann ikväll priset som årets Top Tech i Venture Cup Västs regionfinal.

Idén till Gardenize föddes då Jenny Rydebrink inte kunde minnas var hon hade planterat sina tulpaner under hösten. Som en lösning på problemet utvecklade hon tillsammans med sitt team trädgårdsappen Gardenize. Med hjälp av bilder och anteckningar kan användaren samla all information omsin egen trägård direkt i appen vilket ger tillbaka kontrollen över den egna trädgården. Appen kan även hjälpa deltagaren med påminnelser, tips och inspiration.

- Prispengarna kommer vi använda till produktutveckling för att ge användarna nya smarta funktioner. Allt med syfte att inspirera fler till att odla sin egen mat och uppleva glädjen med att lyckas med sin egen trädgård, säger Jenny Rydebrink.

Gardenize mål är att bli förstahandsvalet för alla odlare som letar efter en digital trägårdstjänst, och med vinsten i Venture Cup tror Jenny att teamet kommit ett steg närmare sitt mål. Vinsten är ett fantastiskt kvitto och en kvalitetsstämpel på att det vi gör är bra. Det kommer öppna dörrar till kunder, investerare och andra viktiga kontakter, säger Jenny.

Vinsten i Venture Cup innebär att Gardenize är ett av de fyra bolag som kommer representera Venture Cup Väst i Sverigefinalen den 12 september.

Pris: Top Tech
Idé: Gardenize
Team: Jenny Rydebrink, Jessica Lyon, Josefin Wulff & Magnus Janemyr
Boendeort: Göteborg

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll