Gå direkt till innehåll
Mats Nyberg, VD Trippus
Mats Nyberg, VD Trippus

Nyhet -

"Häst och vagn" event funkar inte 2022

Pandemin har sannerligen gett digitaliseringen en skjuts och har inneburit stora anpassningar vad gäller events, möten och andra fysiska träffar. Vi har pratat med Mats Nyberg, VD på Trippus, om lärdomar från de digitala pandemiåren och hur framtidens event kan se ut.


Vad har vi lärt oss av de senaste åren med pandemin?

"Det är att digitaliseringen har gått mycket snabbare än vad den hade gjort annars. En väldigt tydlig del är att målgrupper som annars inte varit bekväma med det digitala nu varit tvungna att lära sig det digitala, det har helt enkelt blivit var mans egendom. En annan aspekt är möten blivit effektivare och många har blivit mer selektiva när det gäller om man behöver vara med fysiskt eller inte. Valet görs ur fler perspektiv, till exempel miljö, ekonomi och tid. 

Vissa typer av event har också fått fler deltagare, till exempel årsstämmor där nu personer från andra orter kan deltaga utan att resa. Ger också ett ökat mått av demokrati när fler kan deltaga och fler ”vågar” också göra sin röst hörd när det går att skriva in något istället för att prata inför alla övriga deltagare. När det gäller vissa mässor har deltagarantalet upp till tiodubblats och deltagare från hela världen har kunnat vara med på mässor som tidigare varit helt lokala. Dessutom kan man göra en kort digital visit på en mässa för att besöka en monter eller höra på en föreläsning när alternativet varit en lång resa till mässan."


Vilka trender ser vi framöver?

"Både besökare/deltagare och arrangör/utställare förväntar sig att det finns en digital lösning på eventet i någon form utan att det ska tappa kvalitet från det fysiska. Hybrid kommer att vara en ny och viktig standard. 

Det skapar en konkurrenssituation för den som vill uppfattas som professionell och få en bra spridning på sina aktiviteter. De som "spolar tillbaka" och börjar återgå till det gamla kommer att tappa en konkurrenskraft. Hybrid kommer att bli det nya självklara. Största fördelen är att besökare kan få en betydligt mer effektivare upplevelse.

Kravet är dock att kvaliteten måste fortfarande hålla en hög nivå/standard oavsett om det är digitalt."


Finns det nåt som ni på Trippus ser som en extra viktig faktor för att lyckas med möte och evenemang oavsett om dessa är digitala eller fysiska?

"Att inte tro att det fysiska och det digitala är samma sak. Att inte digitalisera fysiska event utan att hitta ett sätt att anamma fördelar från båda och bygga utifrån det. Ta det bästa av båda verktygen och kombinera det på bästa möjliga sätt och balansera upp."Trippus är ett komplett eventsystem och eventplaneringsverktyg som snabbt och smidigt hjälper till att skapa och hantera event, mässor, konferenser, möten och stämmor. Som partner till Venture Cup har Trippus levererat smidiga lösningar för både fysiska, virtuella och hybrida events och är det självklara valet för Venture Cups evenemang.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Therese Olsson

Therese Olsson

Presskontakt VD/CEO Nationellt 076 895 87 13