Gå direkt till innehåll
Pelle Almquist & Saga Undén från BOOST Thyroid. Foto: Viktor Holm
Pelle Almquist & Saga Undén från BOOST Thyroid. Foto: Viktor Holm

Nyhet -

Healthtech bolaget BOOST Thyroid prisade i Venture Cup

Boost Thyroid är en av de regionala vinnarna i Venture Cup. Bolaget har skapat en AI-app som gör det möjligt för människor med en autoimmun sköldkörtelsjukdom att leva mer hälsosamt och åldras bättre. I kväll mottog dem pris i Venture Cups regionfinal i Malmö.

Det råder inga tvivel om att de senaste årens health tech trend även nåt entreprenörstävlingen Venture Cup.

BOOST Thyroid är ett av bolagen som ikväll kammade hem en vinst i Venture Cups regionfinal i Malmö. Bolaget som just nu också deltar i accelerator programmet Fast Track Malmö har utvecklat en AI-app som gör det möjligt för människor med en autoimmun sköldkörtelsjukdom att leva mer hälsosamt och åldras bättre, genom att använda maskininlärning för att få personliga tips och råd.

– För det första innebär det en chans för oss att öka medvetenheten kring dessa sjukdomar och hitta fler passionerade personer som vill vara med på vår resa. Det är också ett erkännande kring vårt arbete och våra framsteg, samt ger investerare en chans att höra om vad vi gör, säger Pelle Almquist, en av grundarna.

Idén till företaget har sitt upphov i en av grundarnas egna erfarenhet. Vedrana Högqvist Tabor har själv en autoimmun sköldkörtelsjukdom. Sjukdomen fick henne att inse hur mycket tid som spenderas på att hantera den: skriva ner symptom, ha koll på sina blodprov, experimentera med kosten och läsa en hel del vetenskaplig litteratur. Hon kände att i dagens digitala värld borde det finnas stora möjligheter att få till ett digitalt stöd för detta. Dessutom borde datan samlas in och användas till forskning, så att vi alla kan lära oss mer om dessa sjukdomar.

I framtiden vill bolaget utvecklas inom andra områden. Om ett par år är tanken att stödja fler autoimmuna sjukdomar - inte bara de som berör sköldkörteln. Med hjälp av AI och wearables vill dem detektera tidiga tecken på sjukdomar, och arbeta nära läkare och forskare så att diagnoser kan ställas tidigare.

Pris: Impact Maker

Idé: BOOST Thyroid 

Team: Mikael Högqvist Tabor, Pelle Almquist, Saga Undén och Vedrana Högqvist Tabor

Boendeort: Malmö

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll