Gå direkt till innehåll
Daniel Jonsson (forskare), Paola Jo & Charlotte von Numers
Daniel Jonsson (forskare), Paola Jo & Charlotte von Numers

Nyhet -

​Idén som ger diskbråckspatienter ett alternativ till kirurgi

Akuvio placerade sig på Venture Cups nationella topp 20-lista över landets hetaste idéer. Idén bygger på forskning gjord på Sahlgrenska som i framtiden har potential att hjälpa diskbråckspatienter över hela världen.

De två nyligen utexaminerade Chalmersstudenterna Paola Jo och Charlotte von Numers har teamat upp med Daniel Jonsson, forskare från Sahlgrenska, för att ge diskbråckspatienter ett billigare alternativt till kirurgi. Behandlingen har stor potential att hjälpa patienter över hela världen då deras behandling har potential att erbjuda världens första behandling mot diskbråck, som faktiskt får diskbråcken att krympa och försvinna.

Idén föddes av en lycklig slump. Våra forskare hade inga avsikter att skapa en ny diskbråcksbehandling när de råkade uppnå resultat som långt och väl överskred deras förväntningar, säger Charlotte von Numers

Varken Charlotte eller Paola har tidigare startat företag, men de är säkra på att Akuvio inte kommer bli deras sista. Deras vision med företaget är att diskbråckspatienter i framtiden ska kunna gå direkt till närmaste apotek direkt efter sitt läkarbesök och där ha möjligheten att få en långt mer effektiv behandling än den som finns idag.

FAKTA

Idé: Akuvio
Team: Paola Jo och Charlotte von Numers, båda tog examen från Chalmers School of Entrepreneurship våren 2016
Ort: Göteborg

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla idéer på Venture Cups Topp 20-lista: http://www.venturecup.se/top20/

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll