Gå direkt till innehåll
Staffan Öberg och Fredrik Öberg två av personerna bakom Tribotextil. Foto: Johanna Herbst
Staffan Öberg och Fredrik Öberg två av personerna bakom Tribotextil. Foto: Johanna Herbst

Nyhet -

Industritextilen som revolutionerar presstekniken

Få nya innovationer har utvecklats inom pressteknik för tunnplåt de senaste årtiondena, tills nu. Företaget Tribotextil AB, nominerade i Venture Cup Västs regionfinal, har nämligen tagit fram en miljövänlig industritextil som möjliggör en utfasning av de smörjmedel som idag används vid 3D formning av tunnplåt.

Företaget som har rötter i Kållered och Halmstad är ett resultat utav ett forskningsprojekt vid ett industriforskningsinsitut som Anders, en av grundarna arbetat på tidigare. Han var under den tiden en av forskarna som utvecklade tekniken och själva produkten Tribotextil™. Idag används smörjmedel vid press av tunnplåt, vilket är både dåligt för miljö och plånbok då det är tidsödande att få bort smörjmedlet efter plåten pressats. Därför är Tribotextils industritextil en efterlängtad miljövänlig ersättare till smörjmedlet.

” Tribotextil™ är en industriell produkt med tydlig kundnytta, med miljömässig hållbarhet och med en global marknad.” - Staffan Öberg, medgrundare av Tribotextil

Tribotextil AB erbjuder licenser och säljer produkten till verkstadsföretag som 3D-formar tunnplåt, deras industritextil möjliggör en miljövänlig pressteknik med hög ytfinnish, minimerad efter-bearbetning och låg kassation. Företaget arbetar nu för att vidareutveckla produkten för att erbjuda den på en global marknad.

FAKTARUTA

Idé: Tribotextil™

Team: Staffan Öberg, Anders Bergner, Fredrik Öberg

Ort: Göteborg

Läs mer om tävlingen här: venturecup.se

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups: http://www.venturecup.se/nominees/

Ämnen

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01

Relaterat innehåll