Gå direkt till innehåll
Linnéa Elfving, avataren Lisa och Sara Eriksson. Fotograf: Nicklas Sundström
Linnéa Elfving, avataren Lisa och Sara Eriksson. Fotograf: Nicklas Sundström

Nyhet -

Linneá och Sara hjälper företagare att höja lönsamheten

Våren 2015 bestämde sig frisören Linnéa Elfving för att börja arbeta med sitt ledarskap. Hon var ägare av en frisörsalong och hade samma problem som många andra frisörsalonger: chefen arbetar mest och personalen har inte lika mycket att göra. Hon såg en utvecklingspotential hos sin salong som hon trodde var möjlig att uppnå med rätt ledarskap. Detta problem var startskottet för vad som idag är företaget Bara Bättre – ett ledarskapskoncept som hjälper frisörföretagare att coacha och leda sin personal för högre lönsamhet. Konceptet går ut på att motivera, sätta mål, mäta och följa upp, så att medarbetarna kan utvecklas till att prestera bättre. Idag har Bara Bättre fyra testkunder och kundnöjdheten är 100 %. Och fler kunder står på kö. Kunder som de kan ta in då deras nya datasystem är klart. För att kunna växa och utvecklas ännu mer har Linnéa tagit in civilekonomstudenten Sara Eriksson i teamet, som nu är delägare och VD i företaget. Bara Bättres nästa milstolpe är att vinna Venture Cup Nords regionfinal som går av stapeln den 18 maj i Skellefteå.

Genom deltagandet i Venture Cup har Bara Bättre kunnat ta flera kliv framåt på kort tid. Och de går in med ambitionen att vinna.

- En vinst skulle betyda fantastiskt mycket. Att vi kan fortsätta jobba vidare med vår dröm och snabbare gå framåt på marknaden , säger Linnéa som är grundaren av Bara Bättre.

Vad är då receptet på deras snabba framgång? Enligt Sara handlar det om att vara fokuserad och målmedveten. Detta driv har Sara fått genom att tävla i ridsport.

- Hästar kräver ett tydligt ledarskap och de ser igenom falska fasader, så det gäller att axla ledarrollen med självförtroende, säger hon.

- Dessutom har vi en skalbar idé som hjälper chefer att kommunicera ekonomi med sina anställda på ett enkelt sätt. Frisörbranschen har i dagsläget en vinstmarginal på i snitt 5%, vilket jag tycker är alldeles för lågt. Så vårt koncept behövs verkligen, säger Linnea.

Short description of the idea in English:
Bara Bättre is a management concept that primarily helps hairdressers to coach and lead their personnel for increased profitability. We give our customers the right conditions to perform better, earn more and have more fun at work. The concept has already been shown to work in other industries as well, such as for consultants, physical therapists and nail technicians.

FAKTARUTA
Namn på idén: Bara Bättre
Personerna bakom idén: Sara Eriksson, Linnéa Elfving och Claes Lundgren
Lärosäte: Sara är student på Umeå Universitet
Region: Venture Cup Nord
Boendeort: Örnsköldsvik

Kontakt: Hillevi Lindelöf, regionchef, Venture Cup

hillevi.lindelof@venturecup.se, 072-211 63 64

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll