Gå direkt till innehåll
Lili Jiang, Jaime Reyes & Randy Cottin är teamet bakom Loogup – en av idéerna på Venture Cups Topp 20-lista.
Lili Jiang, Jaime Reyes & Randy Cottin är teamet bakom Loogup – en av idéerna på Venture Cups Topp 20-lista.

Nyhet -

Loogup ska hjälpa dig hitta ditt drömboende

Vad sägs om en mäklarassistent som dygnet runt matchar dina krav och önskemål med objekt på bostadsmarknaden? Omöjligt? Inte alls. Loogup är en av idéerna på Venture Cups Topp 20-lista och den första artificiellt intelligenta mäklarassistenten.

Du berättar vart du vill bo och vad du vill ha, och utifrån det sorterar Loogup ut de bästa alternativen och presenterar dem för dig. Det innebär att sökandet efter drömboendet reduceras från veckor eller månader till mindre än några minuter.

– Bostadssajter har sett ungefär likadana ut de senaste årtiondena. Att erbjuda artificiell intelligens för att fatta beslut gällande den kanske största investeringen i livet är något som kommer att revolutionera inte bara på bostadsmarknaden, men också alla andra branscher, säger Randy Cottin, grundare av Loogup.

Idén föddes i januari i år när Randy Cottin flyttade till Umeå och själv letade bostad. Han skapade då ett Excel-ark med en grundläggande algoritm för att förstå all tillgänglig information. Under samma period gjorde han en onlinekurs i datavetenskap som fick honom öppna ögonen och inse att det finns fler i samma situation som han. Om algoritmen fungerade för honom skulle den fungera för dem också. Teamet tar nu sikte mot Stockholm, en het marknad för bostäder, och planerar att lansera Loogup nästa år.

Namn på idén: Loogup
Personerna bakom idén: Founder & CEO - Randy Cottin, Co-founders - Lili Jiang & Jaime Reyes
Lärosäte: Randy Cottin studerar vid Umeå Universitet och Lili Jiang är lärarassistent och forskare vid Umeå Universitet.
Ort: Umeå

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla idéer på Venture Cups Topp 20-lista: http://www.venturecup.se/top20/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll