Gå direkt till innehåll
Meiju Vartiainen står bakom Tak över Huvudet – en av idéerna på Venture Cups Topp 20-lista. Foto: Entreprenörskapsforum
Meiju Vartiainen står bakom Tak över Huvudet – en av idéerna på Venture Cups Topp 20-lista. Foto: Entreprenörskapsforum

Nyhet -

Matchmaking för bostadsmarknaden

Bostadsbristen är en av Sveriges största samhällsutmaningar och en utmaning som Meiju Vartiainen Bostadsbristen är en av Sveriges största samhällsutmaningar och en utmaning som Meiju Vartiainen bestämt sig för att anta. Idén Tak över Huvudet har genom unik matchmaking hittills förmedlat bostad till över 150 personer. Nu har Meiju och hennes idé tagit sig in på Venture Cups Topp 20-lista.

Tak över Huvudet är byggd för att underlätta både för den som hyr ut och den som söker boende, allt med målet att minimera den bostadsbrist som råder på marknaden. Tjänsten är automatiserad och unik i det slag att den utifrån uppställda kriterier rekommenderar uthyrare rätt typ av hyresgäst, samt hjälper den som söker boende att hitta rätt hem. Tak över Huvudet började som ett icke-vinstdrivande projekt och föddes ur ren frustration.

– Jag såg ett stort antal människor som sökte boende i Umeå via Facebook, och jag blev otroligt frustrerad över att ingen fick någon hjälp. En tjej reagerade mycket starkt på situationen och skrev "Vad gör du om du har försökt allt men ändå inte kan hitta boende?". Jag beslutade mig för att hjälpa henne och fick tag i tre olika rum, säger Meiju Vartiainen, grundare av Tak över Huvudet.

Tak över Huvudet är inte Meiju Vartiainens första idé men den idé som gav henne mod att ta steget in i entreprenörsvärlden. Över 300 personer har hittills matchats ihop via tjänsten och nu tar man sikte på att erbjuda en uppdaterad version inom en snar framtid.

– På kort sikt arbetar vi på att bygga teamet och hitta en investerare för att kunna göra ändringar och släpp en andra version av Tak över Huvudet, med ännu större funktioner och med en något annorlunda inriktning, avslutar Meiju Vartiainen.

FAKTARUTA

Namn på idén: Tak över Huvudet
Personerna bakom idén: Meiju Vartiainen
Lärosäte: Tog examen vid Umeå Universitet i juni 2016
Ort: Bor idag i Umeå, uppväxt i Haparanda & Göteborg

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla idéer på Venture Cups Topp 20-lista: http://www.venturecup.se/top20/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll