Gå direkt till innehåll
Mohammad Azim grundare av den miljövänliga väskan Poli
Mohammad Azim grundare av den miljövänliga väskan Poli

Nyhet -

Miljövänlig väska ska hjälpa befolkningen i Bangladesh

En skalbar affärsmodell med fokus på sociala- och miljöräddande insatser är vad teamet bakom den miljövänliga väskan Poli tror tog dem till Venture Cup:s Top 20 ideas list 2016.

—  Det är fantastiskt! Vi hoppas kunna inspirera andra företag, inklusive de andra på top 20 ideas-listan, till att ta med miljö- och sociala förbättringsåtgärder som en del av deras lönsamma affärsmodell. Om vi kan bli framgångsrika kan detta förhoppningsvis framöver leda till att visa andra företag att företag som satsar på miljö- och sociala åtgärder kan vara lönsamma, konkurrenskraftiga och önskvärda på marknaden, säger Rachel Covington från Poli.

Deras idé är att erbjuda miljövänliga väskor av hög kvalitet. Produkterna är gjorda av jutton, ett material som kombinerar jute och bomull, och läder som är färgat med vegetabilier. Den tänkta kundgruppen är ekologiskt medvetna unga vuxna och familjer och produkterna kommer ligga på en premiumpris-nivå. De planerar också att hjälpa de samhällen i Bangladesh där produkterna tillverkas. Och det var grundaren Mohammad Azim:s flytt till Sverige som blev grunden till affäridén.

— När jag flyttade till Sverige från Bangladesh 2014 fick jag veta att Sverige är ett av de mest hållbara länderna i världen. Även den svenska modeindustri är världskänd. Efter det har jag utvecklat min idé för att bidra till det hållbara företagandet, med start i Sverige och ihopkopplat med mitt hemland, säger Mohammad Azim.

FAKTARUTA
Namn på idén: Poli
Team: Mohammad Azim, Rachel Covington, Mirza Md Rashiduzzaman
Lärosäte: Mohammad Azim, blev klar med sina studier i Miljökunskap vid Stockholms universitet september 2016
Ort/Land: Stockholm, Japan, Bangladesh

Du kan se alla vinnande idéer på Venture Cup:s Top 20 ideas list här

För mer information och för att komma i kontakt med vinnarna hör av er till:

Louise Tidholm

Marknadsansvarig Venture Cup Öst
louise.tidholm@venturecup.se
073-552 55 14

Ämnen

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Therese Olsson

Therese Olsson

Presskontakt VD/CEO Nationellt 076 895 87 13

Relaterat innehåll