Gå direkt till innehåll
Mode med en story

Nyhet -

Mode med en story

”Slow Fashion” är det nya svarta. Teamet bakom Indigenous Collective planerar att sprida ekologiskt, högkvalitativt mode från Sydamerika över världen.

De fyra hjärnorna bakom konceptet är alla studenter på Lunds universitet och Mastersprogrammet i entreprenörskap. Men de är alla från olika delar av världen, Ana Ignat, Rumänien, Martin Leon, Ecuador, Rebecca Yttermalm, Sverige och Tom Flanagan, Storbritannien.

För tillfället har de knutit till sig 15 designers i Sydamerika. På lång sikt vill man sprida konceptet till andra utvecklingsländer över hela världen.Indigenous handlar om att ta tillvara traditionellt hantverk och implementera i modeindustrin och en ny modern design.

Fokus är på hållbart mode, ”Slow Fashion”, vilket innebär hög kvalité, ekologiska material och att ge tillbaka till de skapande producenterna, för tillfället, de i Sydamerika.

Att man lär känna designern bakom, traditionerna och ursprunget, ska göra att man värdesätter det högre och tar ett steg bort från slit och släng mentaliteten.

En B2C webshop planeras, liksom fysiska butiker och försäljning av varumärket genom andra återförsäljare. Indigenous vill återinvestera 100 % av vinsten i organisationen och investera i utbildning i entreprenörskap för de lokala producenterna och även ge avkastning till dem.

FAKTARUTA

Idé: Indigenous Collective
Team: Ana Ignat, Rebecca Yttermalm, Martin Leon och Tom Flanagan,  studenter vid Sten K Johnson Centre for Entrepreneurship, Lunds Universitet
Venture Cup: Läs mer om tävlingen här: venturecup.se 

Du kan se alla vinnande idéer på Venture Cup Top 20 Ideas här

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll