Gå direkt till innehåll
Teamet bakom Detecht, från vänster Niklas Ohlsson, Tobias Goldman & Christoffer Carlsson. Fotograf: Emmy Jonsson
Teamet bakom Detecht, från vänster Niklas Ohlsson, Tobias Goldman & Christoffer Carlsson. Fotograf: Emmy Jonsson

Nyhet -

​Nödlarm för motorcyklister direkt i din smartphone

Från och med i år är nödlarm i alla nyproducerade bilar ett krav. För motorcyklar ser läget dock helt annorlunda ut, något som startupbolaget Detecht är fast beslutna om att ändra på. Ikväll vann deras nödlarm två priser i Venture Cup Västs regionfinal.

En stor del av alla motorcykelolyckor som sker är singelolyckor på mindre trafikerade vägar. Trots detta finns idag få smarta lösningar på nödlarm för motorcyklister. Det bestämde sig den nyblivna motorcyklisten Niklas Ohlsson för att ändra på. Tillsammans med Tobias Goldman och Christoffer Carlsson har teamet nu utvecklat ett automatiskt nödlarm för motorcyklister. Genom att analysera data från motorcyklistens smartphone kan teamets algoritm upptäcka om en olycka inträffat och skicka ett automatiskt meddelande till förarens kontakter med information om olyckans position och allvarlighetsgrad.

Våra stora förebilder är grundarna av Sigmastocks, Mai Thai och Nanna Stranne. Två drivna och ambitiösa tjejer som har lyckats slå sig fram inom den konservativa finansbranschen. De har gjort samma resa som vi hoppas kunna göra en dag, där vi på samma sätt vill bryta ner de redan existerande normerna, säger Niklas Ohlsson.

Teamet arbetar för att deras lösning ska vara direktkopplad till SOS Alarm till nästa motorcykelsäsong. De ser också att de har etablerat ett säkerhetserbjudande på marknaden och att deras nödlarm blir lika självklart som att använda hjälm. Under onsdagskvällen prisades teamets lösning, då de under regionfinalen i Göteborg tog hem två priser: Student Superstart och JCE Accelerator Award. Vinsten innebär en prissumma på 100.000 kronor och teamet är nu klart för att tävla vidare i Venture Cups Sverigefinal den 12 september i år.

Pris: Student Superstart & JCE Accelerator Award
Idé: Detecht
Team: Christoffer Carlsson, Niklas Ohlsson & Tobias Goldman
Lärosäte: Chalmers Tekniska Högskola
Boendeort: Göteborg

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll