Gå direkt till innehåll
Jessica Malmberg och Caroline Ekstrandh från MiNDiGO, fotograf Victor Ackerheim
Jessica Malmberg och Caroline Ekstrandh från MiNDiGO, fotograf Victor Ackerheim

Nyhet -

Ny Startup gör sökresultat visuella för ökad inlärning

MiNDiGO är ett av 12 startups som tävlar på regionfinalen av den prestigefyllda tävlingen Venture Cup den 16 maj i Stockholm. MiNDiGOs vision är att överbrygga klyftan mellan hur människor interagerar med digital information och hur våra hjärnor är utformade att reflektera, bearbeta och tolka. Affärsidén går ut på att erbjuda en innovativ visualisering av sökresultat som bidrar till en snabb och nyanserad inlärning, syntetisering och förståelse av komplexa informationsmängder, utformad för att underlätta och stödja användarnas inlärnings- och arbetsflöde.

Under vår tid på Stockholms universitet hade vi en projektkurs där vi skulle identifiera ett problemområde inom lärande och ta fram lösningsförslag. Det var då vi skapade grunden för konceptet som vi vidareutvecklat sedan dess och bildat bolag runt. Vi tror stenhårt att världen är redo för bättre och smartare sätt att visa och interagera med information!, säger Jessica Malmberg och Caroline Ekstrandh från MiNDiGO.

De menar på att det är viktigt att i dagens kunskapssamhälle förstå och utveckla sökprocesser fullt ut, från formulering av behov till faktiskt användande av information.

I framtidens kunskapssamhälle behöver vi nya och annorlunda sätt och strategier för att interagera med och förstå information. Moderna sökmaskiner behöver komplement. Att ge mening till rörig och komplex information genom att göra den mer visuellt grundad är idag en stor trend, och det finns goda skäl för det. Visualisering av komplex information är framförallt fördelaktigt för att upptäcka och undersöka och syntetisera, då informationen presenteras på ett tydligt och sammanhängande sätt så att man får en överblick och en helhetsförståelse, samtidigt som man kan identifiera relationer och dra slutsatser, säger Jessica Malmberg och Caroline Ekstrandh från MiNDiGO.

Bland de konkurrenter MiNDiGO identifierat är det ingen som erbjuder både informationsinhämtning och –bearbetning i ett och samma verktyg. Fördelen med att kombinera sökning och informationshantering är att vår produkt kan följa och effektivisera arbetsprocessen på ett helt annat sätt.

Vi har PCT patent pending på specifika interaktionsmoment i gränssnittet och en internationell nyhetssökning har inte funnit någon liknande känd teknologi. Vår idé, om den flyger, kan ge värde på både individ-, företags- och samhällsnivå, då den överskrider barriärer som den textbaserade nuvarande processen fokuserar kring. Om man kan representera information visuellt kan det ge bättre förutsättningar för inlärning även för individer med kognitiva svårigheter, exempelvis dyslexi. Det är etablerat att de flesta lär sig bättre genom visuella stimuli som färg och form. Varför inte utnyttja det?, säger Jessica Malmberg och Caroline Ekstrandh från MiNDiGO.

Idé: MiNDiGO - MiNDiGOs vision är att överbrygga klyftan mellan hur människor interagerar och elaborerar med digital information och hur våra hjärnor är utformade att tänka. Vår affärsidé går ut på att erbjuda en innovativ visualisering av sökresultat som ger snabb inlärning och förståelse av komplex information, utformad för att underlätta och stödja användarnas arbetsflöde.

Team: Jessica Malmberg, Caroline Ekstrandh & Preben Hansen

Ort: Stockholm

Lärosäte: Stockholms universitet


Läs mer om alla nominerade i Venture Cup venturecup.se/nominees

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll