Gå direkt till innehåll
Suntribe - Hampus Tarras-Wahlberg, Karl Roos & Julia Beyer
Suntribe - Hampus Tarras-Wahlberg, Karl Roos & Julia Beyer

Nyhet -

Organiskt solskydd framtagen vid Lunds Universitet vidare i Venture Cup

Dom kallar sig Suntribe, de 3 entreprenörerna och studenterna på entreprenörskapsprogrammet vid Lunds Universitet bakom en ny solskyddsprodukt som inte bara vill skydda mot solens UV-strålar utan också miljön. Nu är dom vidare i Venture Cup, Sveriges största tävling för entreprenörer.

Att läsa innehållsförteckningen på nuvarande solskyddsprodukter kan ta sin lilla tid och kan dessutom många gånger vara helt oförståeligt för gemene man. Traditionella solkrämer innehåller massvis med ingredienser, som många gånger kan vara skadligt för miljön och människors hälsa.

Det var detta faktum som gjorde att de 3, Karl Roos, Hampus Tarras-Wahlberg och Julia Beyer studenterna vid Sten K Johnsons Entreprenörskapsprogram på Lunds Universitet ville undersöka möjligheten att skapa en organisk och miljövänlig solskyddsprodukt.

”Heureka ögonblicket kom till oss under en iskall men solig surftrip i södra Sverige, när vi läste på innehållsförteckningen på solskyddet vi hade med oss och kunde knappt uttala den långa listan av ingredienser”. Säger Julia Beyer.

Tanken blev till verklighet när de 3 entreprenörerna teamade upp med ett gäng skarpa hjärnor vid Lunds Universitet, slutprodukten blev SunTribe, en organisk solskyddskräm bestående av enbart 3 ingredienser som ger ett full gott skydd.

Dom riktar sig först och främst till äventyrare, passar perfekt för surfare, vandrare, cykling och allt där till! I framtiden är dock tanken att också rikta sig till barn och familjer.

Den 18 maj avgörs det under en galakväll i Malmö vilket bidrag som går vidare till Sverigefinalen.

FAKTARUTA

  • Idé: SunTribe
  • Team: Hampus Tarras-Wahlberg, Karl Roos & Julia Beyer. Teamets medlemmar är alla studenter vid Lunds Universitet.
  • Ort: Lund

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll