Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Säg farväl till bottennapp och fiskeolyckor

Säg hej till en helt ny typ av fiskekrok som nästan eliminerar bottennappet helt och är 100 procent olycksfri. Chambo, som kroken heter, är en av idéerna som tagit sin in på Venture Cups Topp 20-lista. Idén ger både en bättre fiskeupplevelse och spar dig både tid och pengar.

En olycka med fiskekrok inblandad var det som sådde fröet till produkten. Men det var först några år senare, efter en hel del bottennapp i jakten på öring, som Zacharias Tjäder faktiskt gjorde verklighet av sin idé.

Resultatet av flera års utvecklande av produkten är en helt ny typ av fiskekrok. Det som gör den så unik är den smarta lösning som i princip helt eliminerar bottennapp och som gör den 100 % olycksfri. Den innovativa fiskekroken är Zacharias första fiskeprodukt men förmodligen inte den sista.

– Just nu ligger fokus på att bygga företaget och att sälja 150 000 krokar innan slutet på 2017, avslutar Zacharias Tjäder.

Namn på idén: Chambo
Personen bakom idén: Zacharias Tjäder
Lärosäte: Umeå universitet
Ort: Umeå

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla idéer på Venture Cups Topp 20-lista: http://www.venturecup.se/top20/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll