Gå direkt till innehåll
Erik Wilson från Bylife. Foto: Viktor Holm
Erik Wilson från Bylife. Foto: Viktor Holm

Nyhet -

Smart växtvägg kammar hem regional vinst i Venture Cup

I höstas utsågs Bylife till en av Sveriges 20 mest lovande affärsidéer av Venture Cup. I går kväll tog Erik Wilson, entreprenören bakom bolaget, och hans team ytterligare ett steg i startup-bolagets utveckling. Nu står det nämligen klart att teamet är en av de fyra regionala vinnarna i Venture Cups tävling STARTUP.

Fyra lovande startups prisades i Venture Cups regionfinal i Malmö i kväll och Bylife, med sin bas i Lund och på Lunds Universitets inkubator VentureLab, var en av dom.

Bylife för in naturen inomhus för att få människor att må som bäst. Från att ha utvecklat nästa generations smarta växtväggar i mer än ett år är dom nu på väg att revolutionera hur växter används och konsumeras.

– Marknadssignalerna är tydliga alla vill idag ha växtväggar men ingen vill betala för dem. Med teknik kan du idag automatisera mycket av skötseln och därmed minimera den mänskliga faktorn och göra arbetet både enklare och billigare. Mixen av teknik, i kombination med naturen, och levererat på både ett snyggt och enkelt sätt finns inte idag. Det är här vi sticker ut, berättar Erik.

Bylife vill nå ut globalt, det har varit ambitionen från dag ett. Visionen är att öka människors välmående genom att föra in naturen inomhus.

Pris:Student Superstart

Idé: Bylife

Team: Erik Wilson, Markus Karlström & Zacharias Holm

Ort: Lund

Lärosäte: Lunds Universitet

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll