Gå direkt till innehåll
Mikaela Pedersen & Artan Mansouri, fotograf Mathilda Thulin
Mikaela Pedersen & Artan Mansouri, fotograf Mathilda Thulin

Nyhet -

Snart kan din hund prata med dig genom AI

Tracy är ett av 12 startups som tävlar på regionfinalen av den prestigefyllda tävlingen Venture Cup den 16 maj i Stockholm. Deras första produkt är tänkt att revolutionera djurbranschen och är världens första självlärande, wearable som ger din hund en röst genom att produkten låter dig få veta vad din hund gör, dess behov och hälsostatus i din smartphone.

Det var när ex-flickvännens hund sprang bort som idén till Tracy föddes. Idag är jag fast besluten om att AI kommer att förändra hela läkarvården, inte bara djursjukvården och det som började som ett hundhalsband med gps har utvecklats till en artificiell intelligent plattform som berättar hur hunden mår. Ett företag som rimmar perfekt med min fascination för gränslandet mellan teknik och design, säger Artan Mansouri från Tracy.

Produkten använder artificiell intelligens till att mäta din hunds dagliga aktivitet. På så sätt kan du lära dig vad som är normalt och vad som inte är det när det gäller just din hund. Detta innebär att Tracy blir smartare och smartare ju mer den används.

Tracy lär sig av den information den inhämtar. Vi översätter rådata från rörelsesensorer till användbar information som går att agera på. Långt ifrån fitbit världen. Vi rör oss snabbt mot en ny era där saker kan tänka själva. Efter årtionden av forskning har AI äntligen en plats i vår vardag. Vi har använt den kunskapen till att skapa ett unikt system som förstår din hunds hälsa, säger teamet bakom Tracy.

Idé: Tracy - Tracy är ett kreativt AI startup med en vision om att ta maskininlärning och artificiell intelligens till vårt dagliga liv. Vår första produkt är tänkt att förändra djurbranschen. Vi bygger världens första självlärande produkt som ger din hund en röst genom att produkten låter dig få veta vad din hund gör och dess behov när som helst i din smartphone.

Team: Artan Mansouri, Mikaela Pedersen

Ort: Stockholm

Lärosäte: Kungliga tekniska högskolan

Läs om alla nominerade i Venture Cup på venturecup.se/nominees

Relaterade länkar

Ämnen

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd & Nord 073 143 25 01
Joelle Abou Khalil

Joelle Abou Khalil

Presskontakt Marketing & Event Region West & East 076 101 59 92

Relaterat innehåll