Gå direkt till innehåll
Förra årets vinnare på Startup of the Year, Word Diagnostics från region Syd, på Venture Cups Sverigefinal 2018. Foto: Victor Ackerheim
Förra årets vinnare på Startup of the Year, Word Diagnostics från region Syd, på Venture Cups Sverigefinal 2018. Foto: Victor Ackerheim

Nyhet -

Södra Sveriges bästa startup-företag hyllas

Bakom årets nominerade bidrag i sydregionen står entreprenörer med en geografisk spridning från Oskarshamn till Köpenhamn. I år har hela hälften av bidragen en koppling till skånska lärosäten, och bland de tävlande entreprenörerna finns även de som tidigare erfarenheter av att utveckla nya smarta koncept.

Ett av företagen som hamnade på Venture Cups Topp 20-lista förra året, och som i år har nominerats till Regionfinal Syd är Ecoist, vars affärsidé är en sportig och långt mer energisnål elbil än vad som finns på marknaden idag.

- Att få en kvalitetsstämpel på idén bevisar att vi är på rätt väg och att fler hör om Ecoist hjälper oss såklart att sälja fler bilar och attrahera fler investerare, säger Thomas Koch, VD och produktarkitekt på Ecoist, som bl a har designen av den första Koenigsegg-bilen i bagaget.

Vinnarna i Regionfinalen Syd direktkvalificerar sig vidare till Sverigefinalen i Venture Cup STARTUP som äger rum i Göteborg i september, där de fyra utvalda från respektive region bl a tävlar om titeln Startup of the Year och en total prissumma på 300 000 kr.

- I år har trenden mot hållbarhet och digitala lösningar för sjukvården varit stark bland bidragen här i syd. Det ska bli otroligt spännande att se hur dessa affärsidéer utvecklas och vem som kammar hem vinsterna, säger Marie Greco, regionansvarig på Venture Cup Syd.

De nominerade bidragen i region Syd:

Startup: MEDARCA
Team: Lars Malmgren, Anders Sjöström, Per Ola Ingvarsson, Leif Persson
Boendeort: Malmö

MEDARCA minskar kostnaden för medicinhantering och och frigör värdefull tid för vårdpersonalen med ett skåp som automatiserar delar av medicinhanteringen i äldrevården.

Startup: What Lies Ahead
Team: Robin Harnesk, Johan Hultman, Martin Lindberg och Nathalie Strindlund
Boendeort: Malmö/Lund
Lärosäte: Malmö Universitet

What Lies Ahead kombinerar kvalitéer från geocaching och interaktiva berättelser. Det är en platsbaserad och handlingsdriven upplevelse som utspelas i Malmö där användaren vävs in i en gåtfull och fängslande berättelse med hjälp av sin smartphone.

Startup: H@dbiFY
Team: Bilal Haddad
Boendeort: EslövLärosäte: Malmö Universitet

H@dbiFY är en AI- och automatiseringslösning, för exempelvis äldre, som gör det möjligt för smart watches, att kommunicera snabbare, tryggare och smartare i realtid med anhöriga genom att överföra avancerade e-hälsofunktioner, till exempel förutspå fall hos äldre.

Startup: Ecoist
Team: Thomas Koch och Thomas Angskog
Boendeort: Vejbystrand/Helsingborg

Den första modellen, Ecoist Tian är en trehjulig elbil för två personer med 110km/h och 10 mil räckvidd, som är 15 gånger mer energieffektiv än det som finns på vägarna idag. Sportiga köregenskaper och flygplansinspirerad design tillverkad i naturfiberförstärkt bioplast.

Startup: HeroSight
Team: Daniel Kindstrand, Daniel Pejcinovski och Joseph Cherry
Boendeort: Malmö/Karlskrona
Lärosäte: Lunds Universitet

Med HeroSights Augmented Reality-mjukvara som ett pedagogiskt verktyg blir det enklare att genomföra simuleringsträning i akutsjukvård.

Startup: Innovosens
Team: Sirisha Adimatyam, Poorna Dronamraju, Sharok Kimiaei, Christian Christiansen och Lena Oscarsson
Boendeort: Staffanstorp/Stockholm/Hornholm (Danmark)
Lärosäte: Lunds Universitet

Innovosens erbjuder en lösning för övervakning av blodsockernivåer genom mätningar av bl a svett och andra komponenter, som inte kräver blodprovstagning.

Startup: Mylla Matmarknad
Team: Maria Richardsson, Petter Wärnsberg och Rickard Sandahl
Boendeort: Malmö

En ny typ av matbutik, där du kan handla direkt från producenterna. Samma bekvämlighet som en vanlig mataffär, men med bättre transparens, färskare varor och bättre betalt för producenterna. Ett enkelt sätt att handla mer klimatsmart helt enkelt.

Startup: On Pointify
Team: Magnus Pettersson, Nicklas Erlandsson, Sami Sinervä och Mathias Lengyel
Boendeort: Oskarshamn

Ett digitalt mötesverktyg och en metodik för projektledning, som är fostrande och skapar framdrift.

Startup: Paytack
Team: Santosh Kumar, Philip Sevelius och Fredrik Jonsson
Boendeort: Lund/Köpenhamn

Paytack utvecklar ansiktsigenkänning för nästa generations identifieringslösning för både publik och privat sektor.

Startup: Allihop
Team: Nancy Adrenberg
Boendeort: Malmö
Lärosäte: Lunds Universitet

Allihop är en internationell marknadsplats där du enkelt kan boka tågbiljetter till utlandet och andra typer av hållbart resande inom Europa. En plats där du kan boka hela din resa på en webbsida.

Ämnen

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll