Gå direkt till innehåll
Felicia Provender. Fotograf: Victoria Österberg
Felicia Provender. Fotograf: Victoria Österberg

Nyhet -

Träning, kost och hälsotjänster - på en och samma plats

Idag lägger många människor mycket tid på att hitta det perfekta kost- och träningsschemat. Felicia Provender har utvecklat en hälsoplattform som hjälper individen att på ett snabbt och effektivt sätt göra detta. HealthGoing® är med på Venture Cups lista över de 20 bästa idéerna i tävlingen IDEA.

HealthGoing är den enda sökmotorn som kvalitetssäkrar, samlar och personifierar pålitliga matrecept, hälsotjänster och träningsformer för varje användare. Data från säkra källor med hälsofokus visas utifrån valda kriterier till exempel recept med hänsyn till användarens allergier. Idén växte fram när Felicia studerade till hälsocoach. Då hon märkte att det fanns ett tydligt behov av en lösning som kunde hitta rätt hälsoinformation oavsett tid, plats, ekonomi eller förkunskap.

Många personer försöker själva göra sökningar på nätet men upplever det istället som något tidskrävande och att man inte får den information man söker. De källor HealthGoing länkar till certifieras för att visa deras tillförlitlighet.

Att vara med på Topp 20-listan är ett fantastiskt erkännande och ger värdefull publicitet. Förhoppningsvis blir potentiella användare och investerare nyfikna på min plattform. Jag hoppas både att det gör potentiella användare nyfikna såväl som investerare, säger Felicia Provender.

Idé: HealthGoing®
Team: Felicia Provender
Universitet: Linnéuniversitetet, tidigare Karlstad universitet
Boendeort: Göteborg

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll