Gå direkt till innehåll
Alban Qitaku, grundare av Trotto. Foto: Johanna Herbst
Alban Qitaku, grundare av Trotto. Foto: Johanna Herbst

Nyhet -

Trotto ökar lönsamheten i häststallen

Idag existerar ett glapp mellan hästägare och skötare inom hästsporten. Stor del av skötarnas tid går åt till kommunikation med ägare som idag oftast sker via telefon eller anteckningsbok. Startupen Trottos plattform löser detta problemet och frigör på så vis mer tid till träning.

Inledningsvis var tanken att plattformen skulle användas för att matcha substanser på sjukhus i Tanzania men efter research och råd från både Sahlgrenska Science Park och personer inom hästsporten valde grundaren Alban Qitaku att rikta blicken mot stallen och hästsporten. Problematiken inom hästsporten var tydlig, värdefull träningstid spenderas idag på att uppdatera alla ägare om hästens välmående, träning och framsteg. Trottos digitala system kan stoppa slöseriet av träningstid och medföra att arbetsprocesser effektiviseras och kvalitetssäkras då kommunikationen mellan externa hästägare och skötare förenklas.

”I slutet av maj lanserar vi en fungerande produkt och börjar samtidigt att fakturera svenska kunder. Redan i juni gör vi en marknadsintroduktion i USA som sedan länge är en erkänt stor marknad för hästsport. ” – Alban Qitaku, grundare av Trotto

Startupen är just nu nominerade i Venture Cup Västs regionfinal och i teamet bakom Trotto återfinns Alban Qitaku som är grundare, Henrik Tellving grundare av allabolag.se samt travkunniga Thomas Carlsson som har mer än 17 års erfarenhet och ett brett kontaktnät inom hästsporten. Det starka teamet har utvecklat affärsidéen vidare på inkubatorn HighFive i Halmstad.

FAKTARUTA

Idé: Trotto

Team: Alban Qitaku, Thomas Carlsson, Henrik Tellwing

Ort: Halmstad

Läs mer om tävlingen här: venturecup.se

Här kan du läsa mer om tävlingen och ta del av alla nominerade startups: http://www.venturecup.se/nominees/

Ämnen

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01

Relaterat innehåll