Gå direkt till innehåll
Simon Dahl och Mikael Östberg. Fotograf: Nicklas Sundström.
Simon Dahl och Mikael Östberg. Fotograf: Nicklas Sundström.

Nyhet -

Umeå-Startup har skapat ett “Fråga Doktorn” i videoformat

Har du ont i kroppen? Med nylanserade appen P-Rex kan du få en kvalificerad, snabb och informativ videorekommendation från en vårdspecialist istället för att behöva sålla bland sökresultat på nätet eller hålla tummarna för att det ska gå över.

Många upplever att det är svårt, ibland nästan omöjligt, att få en bra bedömning vid ont i kroppen. Det tar för lång tid och det är svårt att få hjälp från en person med den rätta kompetensen. Det är vanligt att man hoppas att det ska gå över eller så försöker man sålla bland alla sökresultat på nätet. För de som söker hjälp är det inte ovanligt att de fastnar i den så kallade “vårdloopen”, alltså att de träffar ett antal olika vårdgivare som inte lyckas vara träffsäkra i sin bedömning. Först när de får träffa en specialist får de en korrekt bedömning av sin åkomma.

Gänget bakom startup-företaget P-Rex har en lösning på detta problem- nämligen ett ”Fråga Doktorn” i videoformat. Med P-Rex har du möjligheten att inom 24 timmar få en kvalificerad, snabb och informativ videorekommendation från en specialist. P-Rex är helt enkelt en genväg förbi vårdloopen och en unik möjlighet att få tillgång till specialister som det annars är flera månaders väntetid att få träffa. Appen har nyss lanserats på marknaden och teamet tävlar nu i Venture Cup. En av deras stora styrkor är, enligt dem själva, teamet.

-Teamet med 8 erfarna personer med kompletterande kompetenser, erfarenheter och nätverk är så starkt att vi inte förstår det själva, säger Simon Dahl, en av grundarna till P-Rex. Enligt Simon har idén perfekt timing och ligger i linje med flera trender. Digital vård exploderar globalt. Video och videomeddelanden ökar exponentiellt tack vare tekniska framsteg.

Sedan dag ett har företaget haft en global ambition. Exakt hur vägen fram kommer att se ut återstår att se. Inom den närmsta tiden har företaget som mål att kamma hem en vinst i Venture Cup. Om P-Rex blir en vinnare eller inte får vi reda på den 18 maj på Venture Cups regionfinal.

-En vinst skulle ge oss bekräftelse att personer med erfarenhet och kompetens ser en stor potential i vår idé och vårt team, säger Simon.

Short description about the idea in English:
P-Rex is simply ’Ask the Doctor” in video format. If you suffer from a non urgent orthopedic issue, P-Rex will offer recommendations from the best specialists, doctors or physiotherapists, without any time booking hazzle. Many people experience difficulties, sometimes that it’s almost impossible, to receive a high quality.

FAKTARUTA

Idé: P-Rex
Team: Simon Dahl, Mikael Östberg, Andreas Grahn, Rami Morssy, Marcus Bohlin, Per Jonsson, Richard Lindberg, Bertil Nilsson
Ort: Umeå
Lärosäte: Umeå universitet/KTH
Region: Venture Cup Nord

Kontakt:

Hillevi Lindelöf, regionchef, Venture Cup

hillevi.lindelof@venturecup.se
072-211 63 64

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll