Gå direkt till innehåll
Foto: Emmy Jonsson
Foto: Emmy Jonsson

Nyhet -

Venture Cup Väst tar steget ut i rymden

-Vi vet att tävlingsformatet är ett effektivt sätt att få fram innovationer och hjälpa entreprenörerna till att vässa sin affärsidé. Därför känns det extra kul att samarbeta med Innovatum och hitta nyskapande startups inom en ny för oss och spännande bransch, säger Alexandra Björk, VD Venture Cup Väst.

Förutom att vinnarna av regionens sex priser presenteras kommer även gästerna bjudas på inspirerande intervjuer med Lena Apler, Collector Bank, Carl Lundgren, ESS Group och Marlene Kanto, RaceONE. Som alla startade sin resa i Göteborg men som numera är välkända både i och utanför Sverige. Moderatorerna som kommer att leda gästerna genom kvällen är Ebba Josefson och Joachim Keim.

Vill du också ta del av festligheterna? Boka din biljett på:

https://venture-cups-regionfinal-vst.confetti.events

De nominerade i region väst är:

Startup: Amferia

Team: Saba Atefyekta & Anand Kumar Rajasekharan

Boendeort: Göteborg

Amferia har utvecklat ett plåster som förhindrar uppkomsten av infektioner i sår. Plåstret är aktivt mot alla typer av bakterier inklusive de som är resistenta mot antibiotika. Målet är att minska antalet infektioner generellt samtidigt som användandet av antibiotika kan minskas.


Startup: Cirkelbyrån

Team: Malin Fredrikson & Rebecca Emilson

Boendeort: Mölndal & Lerum

Cirkelbyrån är en prenumerationsbox med ekologiska barnkläder, som gör det lättillgängligt för konsumenterna att klä sina barn i hållbara plagg utan att överkonsumera jordens resurser. De vill att det ska vara enkelt och tidsbesparande att leva mer miljösmart!


Startup: Eneryield

Team: Johan Rådemar, Erik Berggren, Isac Kärrman, Karl Bäckström & Ebrahim Balouji

Boendeort: Göteborg

Eneryields lösning baseras på machine learning som automatiskt kan förutspå, klassificera och analysera elkvalitet. Innovationen möjliggör analys som kan användas för t.ex. planering av nät eller styrning av hårdvara. Affärsidén främjar digitaliseringen av världens elnät.


Startup: Helios Innovations

Team: Jonatan Persson

Boendeort: Halmstad

Helios innovations har utvecklat en ny avsaltningsteknik som använder restvärme från industrier för att rena havsvatten. Industrier använder ca 60% av allt sötvatten i Sverige så ifall de kan bli mer självförsörjande räcker vattnet till oss människor.


Startup: InspoSpotr

Team: David Göthensten, Michael Dragomir, Kevin Hedberg Griffith & Fredrik Göthensten

Boendeort: Göteborg & Stenungsund

Inspospotr ger dig skräddarsydda rekommendationer på hållbart mode. Deras intelligenta chattbot samlar hela webbens utbud av hållbara produkter direkt påchatt-plattformarna, så att du enkelt kan dela och diskutera de skräddarsydda förslagen med dina vänner.


Startup: Min rehab

Team: Petter Nilsson, Linnea Eidrup, Ivan Velinov, Erik Hedegren, Filip Tideman & Sofia Ek

Boendeort: Göteborg & London

Kronisk och akut smärta drabbar miljontals människor och dagens rehabiliteringsmetoder är förlegade. Min Rehab moderniserar fysioterapin genom att kombinera kliniskt beprövade övningar med AI och gamifiering, vilket skapar en effektiv och engagerande rehabiliteringsträning för användaren.


Startup: Mycorena

Team: Ramkumar Nair, Silvia Huttner, Anton Johansson, Paulo Teixeira, Ebba Fröling & Ida Lindström

Boendeort: Göteborg & Borås

Mycorena erbjuder en unik svampbaserad bioteknikprocess som omvandlar industriella avfallsströmmar från livsmedels- och jordbruksindustrierna till högkvalitativa produkter. De hjälper industrier att extrahera mer värde från sina resurser och samtidigt öka effektiviteten av sin avfallshantering.


Startup: Nanvio

Team: Martin Andersson & Julia Klasson

Boendeort: Mölndal & Göteborg

Nanvio renar vatten från svårrenade ämnen genom en forskningsbaserad teknik. Tekniken är skalbar och har potentialen att göra en stor inverkan på tillgången till rent vatten för framtiden.


Startup: SleepCure

Team: Peter Kurzwelly, Patrik Aronsson, Martin Lindau, Åsa Kwarnmark & Erik Ek

Boendeort: Göteborg

SleepCure är första hjälpen vid sömnproblem. SleepCure är en appbaserad sömncoach baserad på existerande vetenskap. En skalbar lösning på ett globalt hälsoproblem, så att människor med sömnproblem kan få effektiv hjälp direkt när dem behöver det.


Startup: VectorizeMove

Team: Siddhartha Khandelwal, João Elias Brasil Bentes Júnior, Brenden Lars Kirby, Jackson Rehu Oldham Malcolm, Anna Isabelle Backman, Maria von Bernard Curutchet.

Boendeort: Göteborg, Stockholm, Ljungby och Barcelona.

VectorizeMove är världens första pålitliga, lättanvända tjänst som analyserar gång i vardagen (av både människor & djur) med bärbara enheter & robusta algoritmer. Det möjliggör att upptäcka rörlighetsproblem mycket tidigt, verifiera behandlingens effektivitet, följa upp återhämtningen.


Frågor hänvisas till:

Josefine Oldenstedt

Projektledare för kommunikation och utbildning, Venture Cup Väst

Josefine.oldenstedt@venturecup.se

076 101 59 92

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll