Gå direkt till innehåll
WecycleIT vill göra återvinningsbranschen grön från insidan och ut!

Nyhet -

WecycleIT vill göra återvinningsbranschen grön från insidan och ut!

Användningen av elektronisk apparatur ökar för var dag som går men även mängden elektronikavfall. Istället för att låta sopbergen växa, plast få förbrännas och metaller transporteras över hela världen för att återvinnas, kan WEcycleIT presentera en ny hållbar metod för återvinning av elektronik.

Vi kan alla känna igen känslan. Telefonen som ligger så säkert i handen, lyckas finna vägen ur ens fingrar och dunkar rakt ner i marken. Efter att ängsligt ha vänt telefonen för se eventuell skada, inser grundaren Gustaf Utterström att telefonen är trasig, och får slänga- samt byta ut den. Men detta födde en fundering hos Gustaf som insåg att det måste finnas ett bättre sätt att återvinna elektronik. Den alternativa idén tog han sig an med sin kompis Arvid, som sedermera blev WecycleIT.


Vad är det unika med din idé som du tror gjort att den hamnat på Venture Cups Topp20-lista?

Det unika med min idé tror jag är att den gör en redan miljömedveten industri ännu grönare. Återvinningsbranschen är i sig en väldigt viktig del i vårt arbete mot en mer hållbar värld men med min metod blir även denna bransch grön på insidan, inte bara på utsidan. Att metoden i sig är unik och Venture Cup Sverige utesluter stora processkedjor möjliggör dess globala användning vilket jag tror är ytterligare en anledning till att den hamnat Topp20-listan, säger Gustaf Utterström på WecycleIT. 

Vinsten i IDEA 2020 har gett företaget energi att vidareutveckla metoden i hopp om att vidare lyckas med affärsidén. Med ledord som grön och cirkulär, är målet att göra återvinningsbranschen grön även på insidan inte bara på utsidan. Därför letar WecycleIT nu investerare för att finansiera behovet av laboratorieutrustning, för att vidare kunna optimera metoden. Vi säger grattis till WecycleIT och önskar dem all lycka i den förhoppningsvis mer gröna framtiden.


Idé: WecycleIT 

Team: Gustaf Utterström

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Sandra Lunman

Sandra Lunman

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Väst 0761015992
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd

Relaterat innehåll