Gå direkt till innehåll
10 nominerade klara till regionfinalen i Göteborg

Pressmeddelande -

10 nominerade klara till regionfinalen i Göteborg

Från början var det 354.

Nu återstår 10.

Dessa 10 tävlar den 29:e april om totalt 350 000 kronor i prispengar i affärsplantävlingen Venture Cup Västs regionfinal.

Hela 354 affärsidéer lämnades in till Venture Cup Väst, en av fyra regioner i den nationella affärsplanstävlingen Venture Cup. När det sista momentet, inlämnande av affärsplan, genomfördes var det 182 bidrag kvar. Bland dessa har juryn valt ut 10 bidrag till regionfinalen den 29:e april. De nominerade tävlar om de tre första priserna på totalt 350 000 kronor samt en chans att gå vidare till Sverigefinalen. Venture Cup har sedan starten 1998 vuxit till världens största affärsplanstävling i sitt slag.

Bland de nominerade finns affärsplaner inom vitt skilda branscher som media, elektronik, livsmedel, transport, bio-, miljö- och kemiteknik. Bland de tävlande finns flera chalmerister men också gymnasielever och personer som redan är företagare.

För första gången någonsin har en person med två olika affärsplaner blivit nominerad med båda sina bidrag. Det är Babak Esfahani, tidigare student vid Chalmers Entreprenörskola. Babak tävlar med ett bidrag inom telekommunikation samt ett bidrag inom frakt. Det senare handlar om ett samarbete med e-bay. Det är en innovativ lösning för att hantera den fraktproblematik som uppstår mellan parterna som köper och säljer då det slutförs mer än 5 miljarder auktioner på e-bay varje år.

- Venture Cup spelar en avgörande roll för mig som blivande entreprenör. Genom tävlingen får vi deltagare värdefull handledning och utbildning för att få våra affärsidéer att växa och utvecklas. Vilket på sikt skapar arbetstillfällen och även utvecklar näringslivet, säger Babak Esfahani.

Sedan starten 1998 har över 9 600 affärsidéer från hela landet tagit del av Venture Cup. Av dessa startar ca 30 procent företag inom ett år efter att de deltagit i Venture Cup.

Regionfinalen för Venture Cup Väst äger rum på Brewhouse i Göteborg den 29:e april.

För mer information gå in på www.venturecup.se/vast eller kontakta:

Jonas Almeling
Pressansvarig Venture Cup Väst
031-764 71 22
jonas.almeling@venturecup.se

De 10 nominerade affärsplanerna i Venture Cup Väst 08/09 - Västsveriges nästa tillväxtföretag

AdFreight Göteborg

Babak Esfahani - 0735-32 23 91

Det slutförs mer än 5 miljader auktioner på Ebay varje år. AdFreight har tagit fram en ny och innovativ lösning för att hantera frakten som uppstår mellan parterna.

Jäspunktmätaren Göteborg

Ulrich Rabus - 070-454 54 59

Jäspunktmätaren optimerar jäsningen av deg för bagerier och alla former av snabbmats-kedjor som jäser deg, vilket sparar både pengar och miljö genom mindre spill av deg. Dessutom uppnås en väsentlig förbättring av konsistens, smak och form samt kvalitetssäkring och kvalitetsuppföljning. Även personal utan bageri-utbildning uppnår alltid en optimalt jäst deg.

CleanSense Göteborg

Jonas Odehn - 0739-22 01 11

CleanSenses framsteg inom nanoteknologi kommer att revolutionera utvecklingen av nya katalysatorer samt skapa en ny familj av hyperkänsliga sensorer.

The Fair Tailor Göteborg

Lina Stjern - 070-658 22 68

The Fair Tailor säljer skräddarsydda skjortor som produceras under rättvisa förhållanden i Nepal. Våra kunder matar in sina mått och designar själva skjortorna på vår hemsida. Genom att tillverka skjortorna i samarbete med organisationen Watabaran som bland annat driver barnhem i Nepal bidrar företaget till en hållbar utveckling.

Cereduce Göteborg

Björn Carlsson - 0739-89 55 28

Cereduce hjälper vinmakare motverka ökande alkoholnivåer i vin med en unik jästteknologi som leder till bibehållen eller förbättrad smak på vinet. Förutom en bättre smak kommer vinodlaren dessutom sänka sina kostnader och få en större frihet i sin vindesign.

Brottsportalen Göteborg

Magnus Pettersen - 0702-018166

Idag klaras sex procent av alla vardagsbrott upp. Med Brottsportalens efterlysningstjänster uppstår en fantastisk möjlighet att förbättra detta. Det är en mötesplats för brottsoffer och vittnen - dygnet runt, året runt. Du kan själv göra en efterlysning för ett brott du drabbats av, eller se vilka brott som sker i ditt område. Målet är att sänka brottslighetens kostnader som drabbar alla i form av höga skatter och försäkringspremier samt verka för ökad trygghet i samhället.

LumenRadio Göteborg

Per Hulthén - 0708-86 08 18

Ny generation wireless teknologi för ljusstyrning, som möjliggör stora energibesparingar. Lansering av första produkterna sker i April 2009. För mer information:

www.lumenradio.com

Let's go music Göteborg

Mats Emilsson - 0709-90 79 77

Målsättningen för Let's go music är att etablera ett framgångsrikt och vinstgivande företag som utvecklar och säljer attraktiva produkter till kunder över hela världen. Produkterna bygger på ett nytt koncept - att med datorns hjälp spela musik på ett lätt och roligt sätt.

Time-Critical Networks Göteborg

Babak Esfahani - 0735-32 23 91

Time-Critical Networks (TCN) erbjuder nätverksägare och operatörer en patentsökt och innovativ kontrollmjukvara för styrning och prioritering av tidskritiska dataflöden. För att kunna utveckla, sköta och ta betalt för nya tidskritiska tjänster, som IP-telefoni, IPTV m.m. i nästa generations nätverk samtidigt som datamängderna växer exponentiellt krävs maximal kontroll av individuella dataflöden. Med TCNs unika lösning kan nätverksägare för första gången garantera låg fördröjning av enskilda, tidskritiska flöden och därmed garantera tjänstekvaliteten och utnyttja nätkapaciteten maximalt.

Valter UF Borås

Johanna Henrysson - 0768-67 11 54

Valter erbjuder praktiska, säkra och snygga köksredskap för dig som vill göra vardagen i köket både enklare och roligare. Vi kombinerar snygg design med praktiska lösningar och erbjuder köksredskap som är något utöver det vanliga.

----------------------------------------------------------

Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 9 600 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca30procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll

Relaterade event