Gå direkt till innehåll
Årets nominerade affärsplaner i Venture Cup Öst fortsätter överraska och inspirera

Pressmeddelande -

Årets nominerade affärsplaner i Venture Cup Öst fortsätter överraska och inspirera

Bildrubrik: Joakim Söderling, Oscar Carlsson, Johan Forshällen och Linnea Söderling med bidraget Smiling Group nominerade i kategorin ”Människa & Samhälle” Foto: Anna Bergkvist för Venture Cup. 


De fyra kategorierna som de nominerade tävlar i är Människa & Samhälle, Life Science & Teknik, Miljö & Energi (delas ut i samarbete med KIC Innoenergi) samt Webb, Mjukvara & Media.

- Tack vare att man kan vara med i olika tävlingskategorier har vi sett en större bredd bland ideérna jämfört med tidigare år, säger Katarina Verlage, Regionchef i Venture Cup Öst. Under vårens tävling har antalet tjänstebaserade affärsidéer vuxit starkt.

- Tekniken har dessutom blivit mer tillgänglig i samhället vilket har öppnat upp för sociala och tekniska innovationer, vilket i sin tur gjort det möjligt att skapa lösningar på vanliga problem, kommenterar Nariman Pishdar, tävlingsansvarig i Venture Cup Öst.

Ett av de nominerade bidragen är Smiling Group, vars fyra medlemmar kämpar nu om förstaplats i kategorin Människa & Samhälle. Varför valde ni att tävla i Venture Cup och hur känns det att vara nominerade? ”Det känns fantastiskt kul! Vi valde att tävla för att vi är ett nystartat företag och vi söker därför nya nätverk men även bekräftelse, helt enkelt, på att vår idé är bra”  berättar Joakim Söderling.

Smiling Group möter Freshtastic i deras kategori och, tillsammans med sex andra nominerade i resterande tre kategorier, utgör de regionfinalens huvudnummer. Årets Regionfinal som går av stapeln den 16 maj blev fullbokat snabbt och reservlistan blir allt längre. Självklart är alla väldigt nyfikna om vilket bidrag som kommer ta hem titeln i respektive kategori och därav få chansen att tävla i Sverige Finalen i juni för ytterligare 125 000 kronor.


Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och stata företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd & Nord 073 143 25 01
Joelle Abou Khalil

Joelle Abou Khalil

Presskontakt Marketing & Event Region West & East 076 101 59 92