Gå direkt till innehåll
Möt finalisterna i årets omgång av Innovationskraft 2024
Möt finalisterna i årets omgång av Innovationskraft 2024

Pressmeddelande -

Årets omgång av Innovationskraft 2024 - möt finalisterna

Årets omgång av Innovationskraft 2024 har avslutats och efter en tuff och gedigen screeningprocess har vi nu fått fram våra fyra finalister. Dessa fyra ska pitcha sina idéer framför juryn som sedan väljer ut vinnaren som vinner 50 000 kronor.

Innovationskraft är en satsning där Venture Cup i region syd tillsammans med Almi Företagspartner Skåne under våren letat efter innovationskraft och gett entreprenörer och intraprenörer möjligheten till feedback samt hjälp att utveckla och omsätta sin idé till verklighet. De fyra finalisterna har genomgått en process av screening, feedback och pitch träning och snart ska de även pitcha inför juryn. Detta för att tillslut få fram vinnaren av årets omgång av Innovationskraft 2024 som kommer presenteras på prisutdelningen den 23:e maj i Malmö.

Möt finalisterna i årets omgång av Innovationskraft 2024:

Agrodit

Om bolaget: Agrodit tillhandahåller data till greenkeepers på ett enkelt sätt med realtidsjorddata och hjälper dem att planera för att spara resurser.

Här hittar du Agrodits Linkedin-profil.

Team: Maria Martinez och Fernando Carrasco.


Minimal App


Om bolaget: Minimal App är en AI-plattform för kvinnors välbefinnande när de går igenom klimakteriet.

Här hittar du Minimal Apps Linkedin-profil.

Team: Jacqueline Nuwame och Peter Linnander.


Simply No Waste


Om bolaget: Simply No Waste är engagerade i att bidra till ett hälsosammare livsmedelssystem och bekämpa matsvinn genom produktion av näringsrika och hållbara produkter.

Här hittar du Simply No Wastes Linkedin-profil.

Team: Emil Lagerstedt, Arash Sabet och Sayyora Levanova.


Solstice


Om bolaget: Solstice erbjuder en innovativ lösning som bygger på existerande teknik i form av effektiva solfångare kombinerat med termisk lagring i sand.

Här hittar du Solstices Linkedin-profil.

Team: Hampus Hammarbäck, Malin Eriksson och Martin Arvidsson.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 18 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt