Gå direkt till innehåll
Möt finalisterna i årets omgång av Innovationskraft Väst 2023
Möt finalisterna i årets omgång av Innovationskraft Väst 2023

Pressmeddelande -

Årets omgång av Innovationskraft Väst 2023- möt finalisterna i region väst

Årets omgång av Innovationskraft Väst 2023 har avslutats och efter en tuff och gedigen screeningprocess har vi nu fått fram våra fem finalister. Dessa fem ska pitcha sina idéer framför juryn som sedan väljer ut vinnaren som vinner 40 000 kronor samt 1 års gratis medlemskap hos Företagarna.

Innovationskraft är en satsning där Venture Cup i region väst tillsammans med Företagarna Göteborg, Almi Företagspartner Väst, Business Region Göteborg och EKN, Exportkreditnämnden under våren letat efter innovationskraft och gett entreprenörer och intraprenörer möjligheten till feedback samt hjälp att utveckla och omsätta sin idé till verklighet. De fem finalisterna har genomgått en process av screening, feedback och pitch träning och snart ska de även pitcha inför juryn. Detta för att tillslut få fram vinnaren av vårens omgång av Innovationskraft Väst 2023 som kommer presenteras på prisutdelningen nästa vecka den 22:e juni i Göteborg.

Möt finalisterna i vårens omgång av Innovationskraft Väst 2023:

DREV

Om bolaget: DREV är ett innovativt teknikföretag som revolutionerar batteri-tillverkningsindustrin. Med fokus på säkerhet, effektivitet och hållbarhet utvecklar DREV banbrytande rengöringslösningar som samlar in farliga och värdefulla material, eliminerar vattenanvändning och innehåller avancerade AI-system för att säkerställa konsekvent högkvalitativ rengöring. Våra lösningar tar itu med hållbarhetsfrågor och förbättrar säkerheten och effektiviteten i batterifabriker, vilket ger industrin möjlighet till en mer hållbar framtid.

Här hittar du DREVs Linkedin-profil.

Team: Arelys Sosa, Kent Moore, Anna Sheridan och Saieesh Nayak.


LanteRNA


Om bolaget: LanteRNA utvecklar teknologier och metoder för att synliggöra genetiskt material såsom mRNA utan att påverka deras naturliga funktion i celler. Detta hjälper farma företag och forskare att snabbare ta fram och utnyttja potentialen av nya genetiska läkemedel både för framtida pandemier och för stora folksjukdomar såsom cancer.

Här hittar du LanteRNAs Linkedin-profil.

Team: Felix Mossberg, Jesper Nilsson, Marcus Wilhelmsson, Sofi Gummeson, Pauline Pfeiffer och Elin Esbjörner Winters.


LyllOs Entertainment


Om bolaget: Vi skapar en maskininlärningsapplikation för hörsel- och synskadade, där maskininlärning används för att anpassa titlarna på en streamingtjänst, vilket ökar utbudet.

Här hittar du mer information om LyllOs Entertainment.

Team: Shafir Magnus Sabbag, Oskar Isaksson och Richard Olofsson.


Norgald


Om bolaget: Kritisk infrastruktur, består av tusentals komponenter i sammankopplade system vilket skapar en stor attackyta vars sårbarheter kan utnyttjas i syfte att slå ut samhällsviktiga funktioner, som elnätet. Vår programvara, Elvira, är en forskningsbaserad lösning som identifierar svagheter i hårdvaru - och mjukvarukomponenter i kritisk infrastruktur i syfte att förstå konsekvenser av en atta ck, för att öka motståndskraften

Här hittar du Norgalds Linkedin-profil.

Team: Elin Sandahl och Iyad Al Khatib.


Valys


Om bolaget: Idén grundar sig i vår fluorescensspektroskopiska teknologi för att mäta fina partiklar i vatten.
Affärsidén bygger på en patenterad sensorlösning och teknologi som skall tillämpas i vatten och reningsverk för att optimera delar av deras behandlingsprocesser. En lösning som resulterar i reducerade kostnader, avfall och miljöpåverkan.

Här hittar du Valys Linkedin-profil.

Team: Andrej Krsteski, Sari Alsibai och Kathleen Murphy.

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 17 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt