Gå direkt till innehåll
Affärsidé från Mälardalens högskola prisad i Venture Cup Östs prisutdelning för bästa affärsidé!

Pressmeddelande -

Affärsidé från Mälardalens högskola prisad i Venture Cup Östs prisutdelning för bästa affärsidé!

På torsdagskvällen prisades under festliga former tio affärsidéer vid Venture Cup Östs prisutdelning för bästa affärsidé, en av dessa kommer från Mälardalens högskola! Totalt har 208 affärsidéer lämnats in till Venture Cup Öst och av dessa nominerades tjugo stycken och slutligen fick tio stycken 10.000 kr vardera. "Det har varit en fantastisk kväll och det är roligt att träffa alla entusiastiska entreprenörer som brinner för sina idéer", säger Maria Olsson, regionchef i Venture Cup Öst.

Allt från Engångstakräcken till diagnostik av leversjukdomar och cancer
Bredden har varit stor och bland vinnarna hittar vi allt från engångstakräcken till en ny metod att diagnostisera leversjukdomar och cancer. En av de prisade affärsidéerna är "Smart grenuttag" - Ett litet kompakt grenuttag som löser några vanliga problem på ett patenterbart sätt, samt ett petskydd som ger lägre monteringskostnader. (Beskrivning av samtliga tio pristagare och de tio hedersomnämnda hittar ni i bilaga 1)

Det ser lovande ut för tillväxten i Sverige
Det ser lovande ut för tillväxten i Sverige med så många entreprenörer som vill satsa på sina idéer. "Det vi ser här är bara början och det ska bli spännande att få följa entreprenörerna och deras affärsidéer. Vanligen kan vi se en stor utveckling av affärsidéerna efter att dem har gått igenom Venture Cups process där nästa moment går ut på att ta fram ett utkast till affärsplan. Den 3 februari ska dem vara klara med det och då tävlingen fortfarande är öppen för alla så hoppas vi på att få se ännu fler affärsidéer i processen" avslutar Maria Olsson.

Kontakt: Håkan Alfon, Markandsansvarig Venture Cup Öst, 073-636 40 65, hakan.alfon@venturecup.se

Bilaga 1. Beskrivning av samtliga tio nominerade samt de 10 hedersomnämnda (Se bifogad PDF)

Bilaga 2. Pressbilder (Fotograf: Rickard Larsson) (Se bifogad PDF)

OM VENTURE CUP
Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 8 600 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca30procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Venture Cup Öst arrangeras av Högskolan Dalarna, Högskolan i Gävle, Mälardalens högskola, Örebro universitet, Linköpings universitet, Uppsala universitet, Handelshögskolan i Stockholm, Stockholms universitet, Södertörns högskola, Karolinska institutet och Sveriges lantbruksuniversitet. www.venturecup.se/ost

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt