Gå direkt till innehåll
Christian Carlbaum, grundare av Carlbaum’s. Foto: Privat
Christian Carlbaum, grundare av Carlbaum’s. Foto: Privat

Pressmeddelande -

Affärsidén som gör alkoholfri sprit till en självklarhet.

Carlbaum’s lanserades med visionen om att göra mocktails och låg-alkohol cocktails mer lättillgängliga men också med missionen att minska laddningen kring alkohol och öka fysisk och psykisk välbefinnande. Bakom de stilrena flaskorna står Christian Carlbaum, entreprenören som aldrig låter energin sina och medgrundaren Mats Esikls, affärsjuristen med erfarenheter från bland annat Spendrups Bryggeri.

Carlbaum’s började som en idé redan 2013 men idén till bolaget blev inte verklighet innan Christian och Mats träffades 2018. Idag har det utvecklats till ett bolag med flera olika hantverkstillverkad alkoholfri alternativsprit, vermouths, och cocktailmixers, och med fler produkter i planeringsfasen. Vägen till vinsten i Venture Cups regionfinal har inte varit spikrak utan detta var tredje försöket i tävlingen för Christian. Att ha deltagit flera gånger var dock något han såg som positivt, då han på vägens gång fått feedback och således hunnit utveckla produkterna såväl som affärsidén.

Idag finns produkterna till salu för privatkunder på Urban Deli och utvalda ICA butiker samt flera välkända namn inom restaurangbranschen såsom Cardierbaren och Johan & Nyström. Och siktet framåt är inte bara att expandera här hemma utan siktet är nu på Storbritannien, Förenta Arabemiraten och USA. Vinsten av Best Traction och 50 000 kronor på Venture Cups öst regionfinal betyder att teamet kan fortsätta utveckla produkterna och fortsätta expanderingen.

- "Det känns fantastiskt kul och en riktig boost såklart! Att de som har en sådan gedigen kunskap om start-up, produktutveckling och företagande ger oss detta pris är ett kvitto på att det vi gör är på rätt spår. Det finns inga färdiga vägar att ta och man tar beslut hela tiden utifrån den kunskap man har, så det känns väldigt skönt med den här bekräftelsen. Pengarna kommer också väldigt lägligt nu när vi lanserar vår senaste produkt Garbio", säger grundaren Christian Carlbaum.

Juryn imponerades av den breda kundbasen men också den unika approachen mot den konkurrenskraftiga marknaden. De tyckte också att produkterna hade en statushöjande effekt på alkoholfritt och lågalkohol och såg stor potential att ha långsiktig socialt hållbar påverkan på alkoholrelaterade problem, både fysiska och psykiska sådana. Carlbaum’s var således en solklar vinnare av priset Best Traction.

- "Vårt drömmål är att folk njuter av våra produkter i en massa länder och att vi får en gedigen ekonomisk bas för att kunna leva väl på det vi älskar och så att vi kan göra massa roliga projekt!"

Dagens vinst betyder också att vi får se Carlbaum’s tävla i Sverigefinalen den 7e oktober.

Pris: Best Traction, Venture Cup Öst.

Idé: Carlbaum’s.

Team: Christian Carlbaum och Mats Eskils.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt