Gå direkt till innehåll
Tidigare alumner till Venture Cup Sverige samlades under ett exklusivt alumnievent. Fotograf: Daniel Ström
Tidigare alumner till Venture Cup Sverige samlades under ett exklusivt alumnievent. Fotograf: Daniel Ström

Pressmeddelande -

Alumnieventet 2023 blev succé!

Den 13 september arrangerade Venture Cup tillsammans med Almi och Potter Clarkson ett exklusivt alumnievent hos Raysearch Laboratories, som tävlade i Venture Cup 1999 och är idag drygt 400 anställda och en av Venture Cups mest framgångsrika alumner och numera nationell partner.

Till eventet bjöds tidigare tävlande i Venture Cup och under kvällen fick deltagarna möjlighet att bredda sitt kontaktnätverk, skapa nya samarbetsmöjigheter och byta erfarenheter med andra entreprenörer och innovatörer från Venture Cup's alumnnätverk.

Inledningsvis hälsade moderatorn för kvällen, Pernilla Johnsson från SEB alla välkomna med några viktiga budskap om att ta tillfälle att träffa andra entreprenörer under kvällen och att våga nätverka.

Därefter bjöds det på inspiration från Johan Löf, grundare & VD RaySearch Laboratories som berättade om sitt bolag och resan fram till idag.

- "Gör något du som du är väldigt intresserad av och tycker är roligt. Brinn för produkten eller lösningen som du har. Jag hade ingen tanke på att tjäna pengar från början. Våga testa din affärsidé! RaySearch Laboratories hade aldrig funnits idag om jag inte kommit i kontakt med Venture Cup.” säger, Johan Löf, grundare & VD RaySearch Laboratories samt styrelseordförande i Venture Cup.


Under kvällen pratade även Patrik Kägu, från Almi om hur dem hjälper företag som är i startfas samt befintliga företag med rådgivning och finansiering. Tidigare alumn Rider's Position berättade om sin resa och hjälpen man har fått både från att tävlat i Venture Cup men också kontakten med Almi.

Därefter fortsatte kvällen med mingel och fortsatt nätverkande.

Så här summerar Venture Cups VD, Therese Olsson eventet.

"Venture Cup har under de senaste 25 åren stöttat och främjat entreprenörskap i Sverige, och det finns inget bättre sätt än att få fira våra framgångar tillsammans med våra alumner här ikväll. Eventet blev mycket lyckat och uppskattat. Jag är stolt över att vi har fått möjligheten att fira detta speciella tillfälle hos vår alumn, Raysearch Laboratories. Med över 30 000 deltagare som har tävlat i Venture Cup är vi redo att fortsätta inspirera och stötta framtidens hållbara affärsidéer.", säger Therese Olsson, VD för Venture Cup Sverige.

Hade du inte möjlighet att delta? Ingen fara! Venture Cup fyller hela 25 år och bjuder in dig till Sverigefinalen, där det är dags att kora vinnarna i Sveriges största tävling för startups och affärsidéer. Finalen kommer att hållas i Göteborg. Biljetterna är släppta nu! Läs mer om eventet här!

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 18 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt