Gå direkt till innehåll
Antalet affärsidéer inlämnade i Venture Cup Nord ökar med 75%

Pressmeddelande -

Antalet affärsidéer inlämnade i Venture Cup Nord ökar med 75%

Den 1 november var det deadline för inlämningen i affärsplanstävlingens första moment. Antalet inlämnade bidrag ökade från 63st (2010) till 111st (2011) dvs med över 75%.

Venture Cup Nord finns representerat i de fyra nordligaste länen. Den största andelen bidrag,  41 % kommer från Västerbotten, 23 % från Västernorrland, 19 % från Norrbotten och 17 % från Jämtland.

- Vi ser att det finns massor med människor med bra idéer och att det finns ett behov av en organisation där man kan testa och utveckla sin idé. Den här ökningen bekräftar detta behov och det är en viktig anledning till varför E.ON engagerar sig i Venture Cups utvecklingsprocess.” - säger Lars Höglund, Regionchef E.ON Sverige, vars organisation är Nationell partner i Venture Cup.

Dessa 111 bidragen kommer nu att bedömas av en jury på ca 40 personer bestående av specialister från en mängd olika branscher. De 10 bästa affärsidéerna kommer sedan att belönas med en prissumma om 5 000 kr vid en prisutdelning i Umeå den 8 december.

 

Kontaktperson, Venture Cup

Kalle Hardell, Pressansvarig

Tel: 0722-119 100  Kalle.hardell@venturecup.se

Oliver Dogo, Regionchef

Tel: 070 318 69 11  Oliver.dogo@venturecup.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup genomför varje år en rikstäckande affärsplanstävling som med tiden har vuxit till världens största i sitt slag. Via en genomtänkt process med handledning, feedback, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande företag. Hittills har över 12 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till bärkraftiga företag.

Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt

Relaterat innehåll