Gå direkt till innehåll
Avidnote prisas i Väst regionens greenroom under Venture Cups digitala Sverigefinal 2021.
Avidnote prisas i Väst regionens greenroom under Venture Cups digitala Sverigefinal 2021.

Pressmeddelande -

Avidnote's internationella genombrott prisades på Venture Cups Sverigefinal!

Avidnote är en webbbaserad applikation som möjliggör för forskare och akademiker att föra och organisera forskningsanteckningar online på ett systematiskt sätt. Teamet bakom Avidnote består av barndomsvännerna Abderisak Adam, Zoubir Aouad, Mahmoud Haj Younes, Nikola Mirkovic och Senad Santic, där de flesta tidigare studerat vid Venture Cups akademiska partners Chalmers och Göteborgs universitet. Genom att bla tidigt fått stort internationellt genombrott för sin innovation prisades teamet bakom applikationen med utmärkelsen 'Best Traction' på Venture Cups Sverigefinal den 7 oktober, 2021.


Applikationen utvecklades ur grundarnas självupplevda behov av att vilja förenkla och systematisera dagens analoga sätt att föra forskningsanteckningar på. Forskare läser i genomsnitt 300 artiklar om året och de flesta forskare skriver fortfarande ut artiklar, gör anteckningar med penna i marginalen och lägger sedan papperna på hög . Anledningen till det fortsatta analoga tillvägagångssättet är pga att det saknats en applikation som uppfyller forskningsarbetets tre specifika behov, tills nu.

Med Avidnotes app kommer forskare kunna effektivisera forskningsprocessen tre delar. Applikationen kan digitalt organisera inhämtade artiklar, sköta referenshantering och söka bland egna marginalanteckningar - samtidigt som det nuvarande pappersslöseriet förhindras. Applikationens helhetslösning har redan fått internationellt genomslag på flera av världens främsta universitet så som Oxford, MIT och Cambridge m fl. Bolaget har även över 2000 användare med flera betalande kunder från Sverige, Australien och USA. Bolagets imponerande internationella frammarsch tog nyligen ännu ett stort steg i och med Avidnote's tillgång till forskningsbolaget OpenAI's digitala plattform. OpenAI, som delägs av super-entreprenören Elon Musk och finansieras av bla Microsoft, har tagit fram en av världens mest avancerande AI algoritmer. En algoritm som Avidnote nu har fått tillgång till för att ta Avidnote's utveckling vidare. 

Bolagets slutgiltiga mål är att bli en världsledande plattform för akademi och forskning samt även hjälpa forskningsbolag inom den privata sektorn. För deras arbete och innovativa applikation har bolaget tilldelats priset Best Traction på Venture Cups Sverigefinal med motiveringen "...Med en bra försäljningsstart och stor potential i ytterligare branscher ser juryn en lysande framtid för detta team".

Pris: Best Traction.

Idé: Avidnote.

Team: Abderisak Adam, Zoubir Aouad, Mahmoud Haj Younes, Nikola Mirkovic och Senad Santic.

Ämnen

Kategorier


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt