Gå direkt till innehåll
Bästa pitcharen i Östra Sverige prisas.

Pressmeddelande -

Bästa pitcharen i Östra Sverige prisas.

Nathalie Nylén, från Bromma, har idag blivit utsedd som Östra Sveriges bästa Pitchare av Venture Cup, Sveriges ledande tävling för den som vill utveckla sin affärsidé. Nathalie tävlade med sin pitch om Startup Crib. Startup Crib är ett litet kontorslandskap i centrala Stockholm där entreprenörer kan hyra fast kontorsplats billigt och helt utan bindningstid. Nathalie har vunnit konsulttjänster från Department of Doing till ett värde av 10 000 SEK.

Pitchmomentet lockade till sig deltagare över hela landet och 146 bidrag lämnades in totalt varav 61 av dessa kom från region Öst. När vi frågade Nathalie vad som hon trodde hade bidragit till att hon vunnit Pitchmomentet sade hon: ” Det var nog tack vare mjukisbyxorna, som säkert fick domarna att höja på ögonbrynen!”

Nathalie Nylén har under åren alltid haft mycket projekt på gång. Efter en utbildning som ”Learning Designer and Facilitator” på Hyper Island i Karlskrona startade hon, tillsammans med klasskamraten Elin, Vilja of Sweden ett konsultbolag fokuserad på konceptutveckling. För någon månad sedan fick de äntligen tillgång till en lokal i centrala Stockholm och kunde till slut flytta deras företag hemifrån. Av ekonomiska skäl behövde de få in andra hyresgäster och då växte idén med Startup Crib snabbt fram. Nathalie ville dessutom kunna erbjuda en kreativ miljö till andra entreprenörer i nystartade företag. Enligt Nathalie är en avgörande framgångsfaktor för Startup Crib att hon ”inte bara gissar kundens behov” eftersom hon, tillsammans med många andra, ofta stött på problemet med att hitta billiga lokaler under tidigt företagsskede.

Nu söker Startup Crib fler kreativa entreprenörssjälar att dela lokalerna med för att tillsammans skapa en framgångsrik miljö. På lång sikt strävar Nathalie mot att göra idén skalbar, dvs forsätta med fler och större lokaler för att möta den stora efterfrågan på start up kontorsplatser.


Frågor och kontaktuppgifter hänvisas till:
Anna Torstensson, pressansvarig Venture Cup Öst

073-315 26 65, anna.torstensson@venturecup.se


Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och stata företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 12 700 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Presskontakt

Alexandra Björk

Alexandra Björk

Presskontakt VD/CEO 0761015995
Alexandra Strömberg

Alexandra Strömberg

Presskontakt Projektledare Marknad & Event Region Syd & Nord 073 143 25 01
Joelle Abou Khalil

Joelle Abou Khalil

Presskontakt Marketing & Event Region West & East 076 101 59 92

Relaterat innehåll