Gå direkt till innehåll
De har definierat ett stort behov inom en icke digital bransch

Pressmeddelande -

De har definierat ett stort behov inom en icke digital bransch

I genomsnitt läser en forskare över 300 forskningsartiklar på ett år, där de allra flesta skriver ut sina artiklar för att anteckna i marginalerna. Detta resulterar till att det oftast är svårt att ha koll på sina forskningsanteckningar och ännu svårare att organisera dem eller kollaborera med andra forskare på distans. I ett så pass digitaliserat samhälle idag har Avidnote definierat ett stort behov i en icke digital bransch.

Idén kom till genom egna erfarenheter då Abderisak, som är en utav grundarna, själv har arbetat som forskare på Chalmers och insett att det inte funnits något smidigt sätt att hålla koll på sina anteckningar. 
Nu tillsammans med de andra grundarna har de lyckats skapa en app som möjliggör för forskare att bedriva, organisera och kollaborera kring sin forskning online. Avidnote sammanflätar samtliga delar av den akademiska skrivprocessen, från inhämtning av artiklar, till referenshantering och annotering, i en integrerad plattform.

Redan nu finns det flera universitet i USA som rekommenderar appen, bl.a. Princeton University, University of Connecticut, men tjänsten har givetvis även fått positiv respons i Sverige hos KTH, Karolinska Institutet och Chalmers för att bara nämna några. Det har varit en process där man från en enkel hemsida - utvecklat en funktionell prototyp till att man samlat in ordentligt med data för att förstå behovet i marknaden för att sedan utveckla en mer robust produkt utifrån användarnas feedback. 

Vinsten i Venture Cups tävling STARTUP innebär att företaget får ett utökat utrymme för säljarbete men också bl.a. trycktesta olika distributionskanaler då de i dagsläget befinner sig i ett läge där de arbetar för att skala upp användningen av tjänsten.

”Det långsiktiga målet är att bli världens ledande plattform för forskningsarbete. Det finns i dagsläget ingen digital plattform där all, eller stora delar, av världens forskning finns samlad. Vår långsiktiga vision är att bidra till att effektivisera forskningsprocessen och möjliggöra kollaborativa forskningssamarbeten mellan individer, grupper och universitet” – säger grundarna själva.

Avidnote fortsätter sin resa i STARTUP tävlingen genom sin direkt kvalificering till Sverigefinalen i höst.

Pris: Best Traction, Venture Cup Väst

Idé: Avidnote

Team: Abderisak Adam, Zoubir Aouad, Nikola Mirkovic, Senad Santic & Mahmoud Haj Younes

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer som kopplar ihop experter från näringslivet med framtidens entreprenörer och erbjuder en process för alla som bär på en idé. Venture Cup erbjuder inspiration, utbildning, handledning samt möjligheten till att skapa sig ett gediget nätverk. Venture Cup grundades 1998 på initiativ av McKinsey & Company i samarbete med Chalmers Universitet, Göteborgs Universitet och Innovationsbron. Venture Cup stöds av Sveriges alla stora universitet och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn. Sedan starten 1998 har mer än 15 000 affärsidéer tävlat och cirka 30 procent av idéerna har blivit affärer. Läs mer på www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt