Gå direkt till innehåll
De vann första rundan av Venture Cup i Norrland

Pressmeddelande -

De vann första rundan av Venture Cup i Norrland

Vårens första vinnande entreprenörer i Venture Cup Nord har korats. Ett unikt klättercenter, hälsotest för djur, miljövänligt smörjmedel, en produkt som förenklar kollen på inventarier samt en trygghetslösning för äldre är de vinnande idéerna i Norrland. Alla fem vinnare får ta emot 5 000 kr var.

Två av Venture Cups tävlingsmoment är avklarade och fem vinnare är utsedda. I Moment Affärsidé gäller det att skriva ner sin affärsidé kortfattat och i detta moment har deltagarna tävlat i fyra kategorier; Människa & Samhälle, Life Science & Teknik, Miljö & Energi samt Webb, Mjukvara & Media, och alla kommer att motta 5 000 kr var i prispengar.

”Fantastiskt roligt! Vinstpengarna är bra och kommer att komma till användning, men det viktigaste vi tar med oss är att någon mer tror på vår idé”, säger Annika Tovedal som tillsammans med Carola Falk tävlar med idén FACTO Djurhälsa, som är ett hälsotest för djur. FACTO Djurhälsa tog hem segern i kategorin Life Science & Teknik. ”Att delta i Venture Cup driver oss framåt. Vi får inspiration, stöd och verktyg att fortsätta jobba på”, fortsätter Annika.

Moment Pitch handlar om att göra en videopitch på max 1 minut, där man presenterar sin affärsidé på ett övertygande sätt. Bäst lyckades LifeCare som gick segrande ur momentet och får ta emot 5 000 kr.

Den 7 april är det deadline i Venture Cups Moment Affärsplan där 250 000 kronor står på spel. Realbridge som kammade hem vinsten i kategorin Webb, Mjukvara & Media har redan siktet inställt:
Vi har redan påbörjat arbetet med affärsplanen och kommer definitivt att lämna in den i kommande moment. Vi har deltagit tidigare i Venture Cup och tog oss då till Regionfinalen. Nu känner vi att vi har idé med ännu bättre bärighet och vi har fått otroligt gensvar från kunderna”, säger Olle Lundberg.

Nu återstår att se vilka som står som vinnare i Regionfinalen den 12 maj i Örnsköldsvik och som därmed går hem med 100 000 kronor. En vinst i regionfinalen kan leda till en nominering till Venture Cups Sverigefinal i vår där ytterligare 150 000 kronor ligger i prispotten.

Här är alla vinnare i Moment Affärsidé & Moment Pitch:

Moment Affärsidé

Människa & Samhälle
Klätterhemmet
Adam Falklind & Landry Larrive, Umeå
Att öppna ett unikt klättercenter med inriktning mot bouldering. Nyckeln till framgång är en unik expertis inom området som inte besitts av någon annan i Sverige.

Life Science & Teknik
FACTO Djurhälsa
Annika Tovedal & Carola Falk, Umeå
Vet du hur din katt eller hund egentligen mår? FACTO Djurhälsa erbjuder ett hälsotest på hund eller katt. Beställ provtagningskit av oss, provta hemma i lugn och ro, skicka provet till oss och du får dina analyssvar inom en vecka.

Miljö & Energi
Glycerol based lubricants
Yijun Shi, Luleå
We will provide environmentally friendly lubricants based on glycerol which is the waste material in the industry today. This technology has the potential to beat its competition (e.g., synthetic esters, vegetable oil) in coast, toxicity, biodegradability and renewability. PCT patent is pending for recipe and method.

Webb, Mjukvara & Media
Realbridge
Olle Lundberg, Östersund
Realbridge utvecklar en produkt som förenklar för företag som vill ha bättre ordning på sina inventarier och förenkla inrapportering av fysiska arbetsuppgifter. Vi löser det genom att använda befintlig teknik i företagens smartphone.

Moment Pitch

LifeCare
Tobias Gruffman & Radzion Charnou, Umeå
Den optimerade trygghetslösning för äldre, deras anhöriga men även för vårdpersonalen. Håll koll på dina anhörigas hälsa, se om de mår bra eller dåligt, håll koll vart de befinner sig, låt dem med ett knapptryck visa att de behöver hjälp eller ta del av månadsbaserade hälsorapporter för att förbättra deras hälsa. LifeCare, en trygghetslösning var du än befinner dig.

Här kan du se alla vinnarna: http://www.venturecup.se/affarside-pitch-vt2015/

Om Venture Cup & Moment Affärsidé/Pitch
Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Sedan 1998 har tävlingen bedrivits med syfte att skapa tillväxt i Sverige. I Moment Affärsidé tävlar entreprenörerna med en kort beskrivning av sin affärsidé. I Moment Pitch ska entreprenörerna skicka in en 60-sekunders videopitch, där inga hjälpmedel eller redigering är tillåten. Nästa steg i tävlingen är Moment Affärsplan där deltagarna ska lämna in sin affärsplan till Venture Cup senast den 7 april kl. 13.00.

Kontaktperson:
Angelica Westrin, Marknadsansvarig
angelica.westrin@venturecup.se
070-618 30 94

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Venture Cup är Sveriges ledande tävling för de som vill utveckla sin affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept och starta företag. Venture Cup genomför varje år två rikstäckande tävlingar för entreprenörer med syfte att hjälpa med utveckla sin affärsidé och starta företag. Venture Cup är en ideell organisation som bildades i Sverige 1998 av McKinsey & Company och finns idag i hela Norden. Organisationen stöds av Sveriges samtliga stora högskolor och universitet och drivs i samarbete med näringsliv och offentlig sektor. Via en genomtänkt process med handledning och feedback från experter, utbildningar och workshops inspireras och stöttas människor att utveckla sina idéer till framtidens växande tillväxtföretag. Hittills har över 13 000 affärsidéer processats i tävlingen och av dessa har ca 30 procent utvecklats till företag. www.venturecup.se

Kontakter

Joakim Johannesson

Joakim Johannesson

Presskontakt Marketing Manager Nationellt 073 143 25 01
Mehkar Sheikh

Mehkar Sheikh

Presskontakt VD/CEO Nationellt